Фітнес на щодень: вправи для стегон та сідниць

25 Січня 2016
Після свят одвічна проблема — зайва вага, що навіть після успішного схуднення повертається як наслідок надмірних застіль з алкоголем та смаколиками. Отже, знову на дієту? А що робити з найпроблемнішими жіночими місцями: стегнами та сідницями? Не секрет, що саме тут жирові відкладення накопичуються найшвидше, а позбутися їх — найважче. Тренери фітнес­-студії для жінок «Леді Фіт» радять після тренування не нехтувати розтяжкою.

Розтягування дає до 20% результатів від тренування. Воно:

­ – сприяє практично повному розслабленню м'язів;
­ – покращує відновлення м'язової тканини та нервової системи;
­ – покращує кровообіг у м'язах, чим сприяє виведенню токсичних продуктів метаболізму;
­ – покращує гнучкість;
­ – збільшує виділення гормону соматотропіну, що є сильним жироспалювальним гормоном і відповідає за витривалість.

Вправи для «проблемних» груп м`язів показує тренер Маша.

1. Виставте одну ногу вперед, зігніть її в коліні. Друга нога, повністю випрямлена, позаду. Ступні ніг паралельні одна одній, п'яти сильно прилягають до підлоги.



2. Одну ногу злегка зігніть в коліні, перенесіть на неї вагу тіла. Другу ногу витягніть вперед, впирайтеся п'яткою в підлогу, носок тягніть на себе. Трохи присядьте.



3. Стоячи на одній нозі, другу візьміть за гомілку біля ступні, відведіть її назад. Потягніть її догори і в напрямку сідниці. Тримайте рівновагу з прямою спиною.



4. Сидячи на підлозі, одну ногу витягніть перед собою, іншу зігніть в коліні та заведіть за витягнуту ногу. Лікоть протилежної руки заведіть за коліно і злегка стисніть.



5. У положенні сидячи одну ногу випростайте, іншу зігніть в коліні. Нахиляючись уперед, намагайтеся дотягнутись до пальців ніг.




6. Сядьте прямо, ступні ніг зведіть одна до одної перед собою. Розслабте стегна, намагаючись покласти коліна на підлогу. Аби збільшити навантаження, злегка натисніть ліктями на внутрішню частину стегон.



7. Лежачи на спині, обхопіть ноги попід колінами, підтягуючи їх до грудей. Зважайте на загальні рекомендації до виконання вправ на розтягування:

­ – виконуйте кожну вправу протягом 15 секунд;
­ – намагайтеся робити вправи з максимальною амплітудою, відчуваючи при цьому розтягування м'язів;
­ – дихайте легко і вільно, не затримуючи дихання;
­ – виконуйте вправи статично, без покачувань, поступово збільшуючи навантаження;
­ – обов'язково виконуйте розтягування після кожного тренування ­ як у залі, так і вдома (бігу, танців, лижної чи велосипедної прогулянки).
0
Знайшли помилку? Виділіть частину тексту і натисніть CTRL + Enter