Унікальні: волинянки з татуюваннями. ФОТО

10 Липня 2020

Текст: Аліна ХОЛБАН

У проєкті «Унікальні» «Таблоїд Волині» розповідає про тих, хто вирізняється із загальної маси. Ми покажемо, як живуть волиняни, які наважилися на оригінальність, або ж з тих чи інших причин почуваються трохи іншими.

«Ти розумієш, що це на все життя?» – таке питання, мабуть, неодноразово чули всі героїні сьогоднішнього випуску рубрики. Цього разу ми знайомимо читачів з волинянками, які захоплюються татуюваннями.

Про те, що сонях іноді символізує просто сонях, а також про помилки юності, найболючіші тату та ідеї на майбутнє – читайте в нашому матеріалі.

Спортсменка Вікторія Казакова набила своє перше татуювання у 18 років. З того часу на її тілі з’явилося близько 45-50 малюнків!

«Якось отримала звання найтатуйованішої леді Луцька», – згадує спортсменка.

Такий титул не надто тішив батьків Вікторії. Втім, згодом і вони зрозуміли, що татуювання – явище не настільки погане.

«Сім’я ніколи не придивлялася до моїх тату, на відміну від незнайомих людей, – ділиться лучанка. – На малюнки постійно витріщаються, часто фотографують».

Вікторія ніколи не виводила жодного свого татуювання, адже всі вони мають для неї особливу цінність.

Серед численних кольорових малюнків на тілі спортсменки можна побачити цитати з Кобзаря і портрет Шевченка, зображення, пов’язані зі спортом, а також жовто-блакитний Крим і напис «Народжена в Луцьку». Про те, що вони означають для неї, спортсменка не розповідає навіть чоловіку.

«Це моє особисте. Вони символізують певні етапи життя, якісь цінні речі», – пояснює Вікторія.

Хоча іншим лучанка не радить робити татуювання, сама вона планує набити ще чимало нових малюнків – ідей для цього у Вікторії багато.

Зображення трьох кольорових діамантів – бірюзового, рожевого та фіолетового – з’явилося на тілі танцівниці Анни Рекретюк сім років тому, на День Незалежності.

«Тоді тільки почала танцювати східні танці та виступати, і все думала, яке тату вибрати, щоб гарно дивилося з костюмами», – розповідає Анна.

Сьогодні танцівниця може похизуватися дев’ятьма розкішними малюнками на ногах, правій руці, животі та спині.

3

«Тільки одна рука поки незаймана», – посміхається лучанка.

Мама Анни була категорично проти татуювань, але з часом, як і більшість батьків, змирилася із захопленням доньки. Тепер татуювання викликають в матері тільки інтерес.

«А от незнайомі люди все менше звертають на них увагу», – додає танцівниця.

Виводити тату Анні ніколи не доводилося – вона однаково любить всі свої малюнки.

«От тільки напис на лопатці муляє око моєму чоловікові, – згадує лучанка про свою другу половинку та за сумісництвом персонального тату-майстра. – Він одразу не хотів його робити... Але я вчинила скандал», – згадує Анна.

У відповідь на питання, що символізують її тату, танцівниця іронічно посміхається.

«Вовк у мене символізує вовка. А от леопард на животі символізує… Не повірите – леопарда!, – жартує дівчина. – Хоча, насправді, в кожному з моїх тату є символізм, але його не пояснити словами. Думаю, це дуже індивідуально», – каже танцівниця.

В майбутньому Анна планує завершити «рукав» в українському стилі та оновити малюнок дракона.

«А ще – закрити новий шрам на нозі...», – додає лучанка.

Зі своїм тату-майстром, який живе в Ужгороді, Іванка Мартинів познайомилися у 2017 році завдяки гурту Morphine Suffering. Музиканти часто заїжджали в закарпатське містечко, а лучанка на той час працювала з ними.

Але перше тату в Іванки з’явилося задовго до цього знайомства, у далекому 2008-му.

1

«Це були дубові листочки на лопатці. Таке місце обрала, щоб можна було легко заховати тату – тоді ще існували всі ці упередження», – згадує Іванка.

Хоча перше татуювання згодом довелося перекрити, зараз в лучанки майже повністю забиті обидва «рукави». Більшість її тату – це зображення на космічну тематику – згадка про те, про що мріялося в дитинстві.

1

Своє найболючіше татуювання Іванка робила протягом п’яти годин.

«Насправді, тату найбільше болять перші 2-3 дні, поки заживають. Кольорові сильніше, ніж чорно-білі», – ділиться вона.

В майбутньому на тілі Іванки з’явиться ще чимало малюнків – нові цікаві ідеї вже «на підході».

1

Своє перше татуювання відома ведуча Вікторія Жуковська вважає помилкою юності, тому радить всім добре подумати перед тим, як набити малюнок на тілі.

«Краще ніщо, ніж абищо», – зауважує Жуковська.

«Зараз настільки багато татуйованих людей, що вже нікого не здивуєш метеликами на попереку, – розмірковує Вікторія. – В містах і бабусі під під’їздом сприймають це нормально. А друзі? Вони такі ж самі, як я», – усміхається ведуча.

2

З роками татуювання стають невід’ємною частиною особистості, вважає Вікторія. Втім, символізму в її тату немає.

«Мій сонях означає просто сонях, мотанка – мотанку, лелека – лелеку, і так далі», – повторює ведуча думку однієї з наших попередніх героїнь.

«Скільки б ти не робив пірсингу і тату, завжди хочеться ще, – ділиться Вікторія. – Мене стримує лише те, що мій улюблений майстер працює у Польщі та вкрай рідко приїздить до України».

2

Ця обставина тішить хіба що батьків Вікторії, які радіють, що донька робить менше татуювань.

«Я завжди обіцяю мамі, що нове тату стане останнім. Звісно, обманюю. У мене ще цілі рука та нога не забиті, купа вільного місця», – каже ведуча.

Вікторія вважає, що всі свої татуювання треба виконувати в одній стилістиці.

«Не повинно бути все на купу – і люди, і коні, і печиво, – каже ведуча. – Але це моя суб’єктивна думка».

Гармонійно поєдналися в одному стилі та символіці татуювання медійниці Олени Кузьмич.

«Тату я хотіла ще з юності, але тоді в голові не було чіткого образу», – розповідає журналістка.

Перше її татуювання – фіолетово-зелений листок плюща – з’явилося у 2013 році.

«Це символ вічного життя, адже плющ росте взимку, може пробитися через сніг і кригу. Це також і чоловічий символ – я дуже емансипована жінка», – пояснює Олена.

Піони, листя омели, лотос – всі ці малюнки, за словами медійниці, говорять про життя, смерть і відродження. До слова, ескізи татуювань для Олени створює її чоловік – Сергій Боремчук.

«Дуже важко було набивати тату під грудьми, на ребрах – біля кісток завжди боляче. Мій чоловік так добре промалював деталі на ескізі, що кожного разу, коли майстер повертав голку, малюючи візерунок, я думала «ну дякую тобі, чоловіче»», – з іронією згадує журналістка.

Всі тату Олени набиті там, де їх складно помітити – на нозі, під грудьми, ззаду на шиї, а також на стегні.

«Іноді сама забуваю, що вони в мене є, – зізнається Олена. – А ще дуже дратує, що не можу побачити татуювання на шиї».

Приєднуючись до татуйованих «сестер по інтересах», Олена радить подумати, перш ніж набивати малюнок на тілі.

«Все-таки татуювання – це така річ, що пов’язана з певною містикою, магією. Наші предки робили їх для ініціації, боїв, чи для того, щоб показати приналежність до якогось племені. А зараз це просто модно», – каже лучанка.

В майбутньому Олена планує набити собі зображення трьох японських рибок. Вони символізуватимуть родину – її, чоловіка та доньку.

1

***
Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Таблоїд Волині» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу пишіть на редакційну електронну адресу tabloyid@gmail.com.

Читати ще