Унікальні: 5 волинських красенів з довгим волоссям. ФОТО

30 Березня 2020

У проєкті «Унікальні» «Таблоїд Волині» розповідає про тих, хто вирізняється із загальної маси. Ми покажемо, як живуть волиняни, які наважилися на оригінальність, або ж з тих чи інших обставин почуваються трохи іншими.

Цього разу героями нашої рубрики стали довговолосі волинські красені. Не дивно, що всі вони – цікаві та здебільшого творчі особистості, адже довге волосся у чоловіків нерідко свідчить про неординарність, багатогранність та здатність виходити за рамки буденності.

Що змусило героїв нашої рубрики відростити розкішні «гриви», які компліменти та критику їм доводилося чути та що може змусити їх змінити стиль – читайте у публікації.

Творчий ківерчанин Нікіта Яйленко вперше відростив волосся майже чотири роки тому. Наприкінці 9-го класу хлопець несподівано підстригся «під нуль», після чого зрозумів, що хоче кардинально змінити свій стиль.

«Взагалі, на мене сильно вплинула музика. Пам'ятаю, коли казав про довге волосся, постійно згадував Тома Йорка (Radiohead). Я майже половину життя займаюся музикою та думаю, що саме завдяки їй в мене завжди було бажання виглядати неформально», – каже Нікіта.

Хлопцю нерідко доводиться чути компліменти від дівчат.

«Коли у мене була дівчина, вона жартувала, що піде від мене, якщо я підстрижуся», – згадує Нікіта.

1

Хоча близьке оточення підтримує хлопця у його стильних вподобаннях, стикався Нікіта і з тими, хто вважає, що довге волосся – ознака нетрадиційної орієнтації.

«Але це вже настільки "зашкварена" тема, що вже сам іноді жартую. Мене ніяк не зачіпає цей маразм. Коли я був молодший, постійно чув всі ці "вкиди" про орієнтацію, ала за останній рік їх стало менше», – каже ківерчанин.

Нікіта миє волосся щодня, а феном користується, якщо приймає душ перед сном.

«Лежати на мокрому волоссі – заняття не найприємніше, особливо, коли спиш з відкритим вікном», – зауважує хлопець.

Найближчим часом змінювати стиль Нікіта не збирається.

«Для мене довге волосся – це незмінна частина мого образу. Поки що я складно уявляю себе без нього, не зважаючи всі складнощі, пов'язані з доглядом. На даний момент я знайшов себе, чекаю лише, коли борода почне нормально рости», – жартує Нікіта.

Брутальний луцький барабанщик Мирослав Кіруєв почав відрощувати свою солідну довгу «гриву» двадцять років тому, одразу після школи.

«Довжину не міряв. Але не знаю, чи є в Луцьку чуваки з довшим волоссям, ніж в мене», – хизується Мирослав.

Чоловік миє волосся приблизно раз на тиждень, а феном користується майже завжди, адже постійно поспішає.

«Хоча літом, у спеку, можу одразу кудись йти, не сушивши», – додає музикант.

Розпрощатися з «гривою» Мирослав готовий в будь-який момент.

«Перша спроба відпустити патли була в 13 років, – розповідає луцький неформал Рту. – Я тоді угорав по "Бітлах" і цікавився гіпі-культурою, тому поява довгого волосся була питанням часу», – згадує хлопець.

Компліменти стосовно густоти та довжини волосся лучанин чує здебільшого від дівчат.

«А критика від людей з "бидляцьким" світоглядом не запам'ятовується, хоч її було дуже багато, – ділиться Рту. – Наше суспільство дуже поволі рухається у бік поваги до свободи самовираження. Українці дуже зашорені, й готові нападати на будь-яку невелику спільноту. Особливо це стосується неформальних угрупувань».

Єдине, що може змусити хлопця змінити зовнішній вигляд – це бажання експериментувати.

А відомого луцького хейтера Лева Фоменка відростити волосся надихнув фільм зі Стівеном Сігалом. Було це у старших класах школи.

«Я СВОЄМУ БОГУ НАЛИВ БИ ПИВА»: «ПИТАННЯ ПІД ГРАДУСОМ» З БАРМЕНОМ-ХЕЙТЕРОМ ЛЕВОМ ФОМЕНКОМ. 18+

Через те, що волосся кучеряве, його довжину Лев ніколи не міряв. «Але, коли виходив з душа з мокрим волоссям, то десь до попереку було», – каже лучанин.

«Колись в журналі Metal Hammer побачив інтерв'ю з Марком Греве (вокалістом Morgoth). Він сказав: я вже 10 років відрощую свій хаєр. Сподіваюся, що цього року підітру їм свою сраку. Я теж так захотів», – згадує Лев.

1

Реакцію на свою зачіску лучанин бачив різну – від дівочих компліментів до грубої критики.

«Відрощував патли в суворі 90-ті, тому часто приходилось чути, шо я п***р. Це неправда», – переконує чоловік.

Феном Лев не користується, голову миє, коли має бажання.

«Але, взагалі-то, хаєр – така штука, яка потребує регулярного догляду. Ти ж не хочеш бути патлатим чмошніком – ти хочеш бути патлатим чуваком», – каже Фоменко.

1

«Волосся підстрижу, коли за**е конкретно. Вже починає за*****ти, якшо чесно, бо розлінився доглядати за ним. Старость – не радость», – нарікає чоловік.

Гітарист гурту «MOTANKA» Анатолій Жалнін почав відрощувати волосся у шостому класі, коли зацікавився рок-музикою та почав грати на гітарі.

«Не хотів виглядати, як усі однокласники, бажав самовираження», – згадує музикант.

Зазвичай Анатолій відрощує волосся до плечей, хоча колись мав «гриву» довжиною аж до ліктя.

У юності музиканту нерідко доводилося чути насмішки, проте, коли хлопець підріс, на цькування мало хто наважувався, адже Анатолій інтенсивно займався спортом.

Дівчата часто роблять йому компліменти та зізнаються, що хотіли б мати таке саме волосся.

Музикант миє голову раз на два дні та два рази на місяць ходить у перукарню. Феном він не користується, але іноді випрямляє волосся перед концертом.

«Підстрижусь, якщо потрібно буде для кліпу, якщо мені захочеться змінити імідж, або якщо хтось дасть дві тисячі євро», – фантазує Анатолій.

***
Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Таблоїд Волині» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу пишіть на редакційну електронну адресу tabloyid@gmail.com.

Читати ще