BLOG: Pancake такий пишний як груди у push-up

03 Листопада 2015
Новий кулінарний блог стане в пригоді молодим домогосподаркам та людям, які намагаються пізнавати світ своїми руками. Оригінальні кулінарні рецепти, власноруч втілені в життя авторкою блогу, прийдуться до смаку не лише поціновувачам кухонної магії...

Автор: ЛьОля Васівна - перекладач та домогосподарка з 8-річним стажем

Ліричний відступ


Інколи становиться ссикатно страшно від усвідомлення того, що останні 4 рецепти,які будуть опубліковані в цьому блозі – рецепти для дуууже лінивих.

І ще страшніше – майже всі мої рецепти з деякими виключеннями, практично теж можна обізвати рецептами для дуже лінивих, лінивих чи лінивеньких :).

У всякому разі, я не бачу нічого поганого в тому, що за короткий (відносно) проміжок часу ви можете зготувати смачну і дуже корисну страву, залишаючи купу часу на феусбучик себе :).

Але все ж, певне, введу тег ДБР – дуже бистро робицця до страв, які реально забабахать, коли лінь від слова зовсім, чи нечекані гості прям грюкають в ваші двері чи навіть коли просто захотілось порадувати кохану зрання чи ввечері чи в перерві між :)). Так-так, багато знайомих (бггг) жалілись, що з задоволенням приготували б та принесли в ліжко сніданок своїм коханим, тіко не знають з якої сторони підійти до плити як і з чого його готувати.

Тому дівчата, будьте сікрет сантами свого ранкового щастя і зарання, нєчяянно, покажіть цей бложик своїм коханим :) Або чяянно покажіть, нафіга ті всі намьоки, коли йдеться про найважливіше: смачний сніданок і дівчину з хорошим настроєм і без головного болю :))).

Всьо, прєкращаю триндіть, переходжу до неймовірно смачного (а інших я-то і не держу:): пишних грудей pancakes.

В миску просіюєм:
200 грам муки (8 столових ложок)
2 ст.л. цукру
дрібку солі
половину чайної ложки порошку для печива
ванільний цукор. Сухою ложкою перемішуєм сухі інгрідієнти.

В іншу миску вливаєм:
200 мл молока (10 столових ложок)
1 яйко
3 столові ложки кефіру/ чи ряжанки/ чи сметани/ чи йогурту (бач як зручно!)
2 столові ложки олії.
Злегка перемішуєм все до однорідного стану.

Момент магії – рррраз! і вливаєм всі мокрі інгрідієнти у миску з сухими і не дуже активно, я б навіть сказала без ентузазізму, перемішуємо трохи.

*Якщо ви читаєте мій блог доволі давненько, то хвилювання про грудочки муки у вас мають бути відсутні від слова зовсім. Як нє – то звикайте бггг*



Відставляєм тісто в сторону, швиденько нарізаєм 1 велику грушку і півтора великих яблука (можете варіювати на ваш смак) на крупні (десь пвітора-два см) кубики. Можете навіть порізати їх на тонкі скибочки, вопшєм, енісінг, що ви зможете нарубати без самокаліцтва :).

Всипаєм яблукогруші в тісто, помалу перемішуєм і викладаєм на сковорідку без масла, що прогрівалась на середньому вогні по столовій ложці на один млинець. Накриваємо кришкою і чекаємо поки наш перший розмір стане третім бульбашок на тісті ( на млинцевій сковородці Tefal це займає 1,5 хвилини). Перевертаємо і ще 1,5 хвилини очікування.

Будьте готові до того, що цукор у шматочках яблукогруш буде карамелізуватись і трошки горіти. В такому випадку після першої партії змочіть паперову серветку маслом і пройдіться по сковорідці, забираючи залишки горілої карамелі.

Всьо! Ваші пуш-апні пухкенькі ароматні pancakes з карамелізованими шматочками грушояблук готові!
А головний їх плюс, що після знімання зі сковорідки ваш третій не прєвратіцца в тикву вони залишаються тими ж пружними пухлячками :)

Всьо чесно :)

В млинцях багато природнього цукру від грушояблук, і вони всяческі смачні і зі сметанов і з мороженкою і з ранковими вечірніми поцілунками :)
Любіть одне одного і смачну,корисну, а головне, «ненапряжноготовящююся» їжу :)

Ваша Льоля Васівна.

Читати ще