Луцький «Кромберг енд Шуберт» десяту річницю святкував інтелектуальним турніром

19 Жовтня 2015
Десять років нині відзначає луцький завод із світовим іменем. У рамках святкувань у ТОВ «Кромберг енд Шуберт Україна» провели серед своїх працівників шаховий турнір, де кожен охочий зміг позмагатися та продемонструвати силу інтелекту на шахівниці.

Окрім того, на змагання запросили ще й неодноразову чемпіонку України та призерку міжнародних змагань зі швидких шахів Олену Васіну. Після головного турніру дівчина провела сеанс одночасної гри.

Читати також: ЧИМ ЖИВЕ «KROMBERG & SCHUBERT»?

На основний шаховий турнір записалося 32 людини, утворивши таким чином 16 пар. Цікаво, що позмагатися прийшли й діти працівників заводу, адже відвідують секцію шахів у Дитячо-юнацькій спортивній школі №2 Луцької міської ради. Цей заклад «Кромберг енд Шуберт Україна» підтримує фінансово. Шаховий турнір розпочали з вітальних слів технічного директора Славоміра Качмарека та фінансового директора Олександра Шаварського. Вони побажали учасникам бути уважними й не піддаватись на провокації.

Головним суддею змагань виступив головний тренер фізкультурно-спортивного товариства «Україна» Валерій Васін. На початку змагань він розповів правила, за якими й змагалися учасники. Так, турнір проводили за швейцарською системою. За допомогою комп’ютерного жеребкування визначили, хто з ким гратиме та кому дістануться білі фігури. Відбулось 5 турів з 15 хвилинами для кожного учасника. Серед переможців, знову ж таки за допомогою незалежного комп’ютера, визначили трійку призерів.

[caption]
Грамоти та подяки підприємству[/caption]
[caption]
Турнір пройшов за суворими правилами[/caption]
[caption]
Нагороди чекають на переможців[/caption]
[caption]
Наймолодші учасники ніяк не могли дочекатися початку[/caption]
[caption]
Турнір пройшов у 5 турів, де кожен з учасників отримав по 15 хвилин[/caption]
[caption]
Славомір Качмарек, Валерій та Олена Васіни, Олександр Шаварський[/caption]
[caption]
Валерій Васін розповідає правила турніру[/caption]

Головний турнір тривав дві з половиною години. Після нього провели сеанс одночасної гри на десяти дошках, під час якого Олена Васіна провела такий собі майстер-клас з гри у шахи. На сеансі одночасної гри також визначили трійку переможців.

Читати також: ЯК НА ЗАВОДІ «KROMBERG & SCHUBERT» У ФУТБОЛ ГАНЯЛИ

Цікаво, що жоден з директорів підприємства у шахи не грає, однак Славомір Качмарек міг би дати фору багатьом у іншому виді спорту. «На жаль, я у шахи не граю. Так сталось, що я вправляюсь у іншому виді спорту – настільному тенісі. Можливо й у шахи грав би, однак на все бракує часу, ‒ розповідає пан Качмарек. – Дуже поважаю шахістів, у них можна повчитися стратегії. Мені подобається працювати з людьми, що займаються шахами, вони мають трошки інший тип мислення. Як і в шахах, так і в тенісі треба думати головою. У кожному виді спорту є стратегія, яка допомагає обіграти противника. Як і в шахах, у тенісі змагаються два суперники один проти одного».

[caption]
Славомір Качмарек [/caption]

А от Олександр Шаварський більше любить посидіти з книгою. «Я теж не граю у шахи, більше люблю читати. За шахи сідав кілька разів. Зрозумів, що гра цікава, але лише кілька перших разів, це просто не моє», ‒ зізнається керівник.

[caption]
Олександр Шаварський[/caption]

Фінансовий директор пригадав, як починався завод у 2005 році. «10 років тому ми починали зі ста людей, а сьогодні у нас працює п’ять з половиною тисяч. Скорочувати штат не збираємось, навпаки – якщо наш завод виграє один проект від «BMW», ми на кілька сотень збільшимо кількість працівників. Коли ми починали, у німців була стратегія платити середню зарплату по регіону. Ми зі Славоміром Качмареком змогли переконати їх, що не треба орієнтуватись на показники середньої зарплатні, а платити на 50-60% більше. Зараз у заводу в Луцьку найменші показники плинності та абсентеїзму (відсутність працівника на робочому місті з тих чи інших причин – авт.), порівнюючи з іншими заводами «Kromberg & Schubert» по всьому світу», – з втіхою каже Олександр Шаварський та зазначає, що йому дуже приємно бачити на турнірі дітей працівників підприємства.

Одразу ж після завершення сеансу одночасної гри відбулось нагородження переможців. Призовий фонд чемпіонату склав сім з половиною тисяч гривень. Також переможці отримали дипломи та медалі. Перше місце та 3000 гривень дістались Геннадію Марчуку, друге місце та 2000 гривень ‒ Івану Підложнюку, третє та 1000 гривень ‒ Юрію Чучко. У сеансі одночасної гри перемогу здобули Віктор Товстенюк, Юрій Чучко та Іван Підложнюк, кожен з який отримав по 500 гривень. Не забули заохотити й молодших учасників ‒ їх нагородили солодкими призами.

[caption]
В очікуванні початку[/caption]
[caption]
Поїхали![/caption]
[caption]
Наймолодші учасники почувалися доволі впевнено[/caption]
[caption]
Невблаганний комп'ютер визначив за малим чорні фігури [/caption]
[caption]
Олена Васіна подивувала майстерністю[/caption]
[caption]
Олександр Шаварський спостерігає за грою[/caption]
[caption]
Нагородження Переможців[/caption]
[caption]
Дітей нагородили заохочувальними призами[/caption]
[caption]
На зірковому Олімпі[/caption]
[caption]
Трійка переможців: Геннадій Марчук, Іван Підложнюк та Юрій Чучко[/caption]

Текст: Ірина САСОВСЬКА
Фото: Роман ДОМБРОВСЬКИЙ
0
Знайшли помилку? Виділіть частину тексту і натисніть CTRL + Enter