Як на заводі «Kromberg & Schubert» у футбол ганяли

19 Травня 2015
На один день Луцьк знову перетворився на футбольне місто. 17 травня, окрім того, що луцька «Волинь» перемогла з рахунком 4:2 ужгородську «Говерлу», позмагатися у футбольних баталіях вийшли й працівники заводу «Kromberg & Schubert».

«Футбольне свято» стало першим футбольним турніром, який організували для працівників з ініціативи технічного директора Славоміра Качмарека. Ідею підтримав також фінансовий директор Олександр Шаварський. Організацією турніру займалась соціальний працівник Наталя Шевельова. Ігри відбувались на власному футбольному полі, що знаходиться поблизу заводу.

«Це наш перший футбольний турнір, але не перший захід, спрямований на популяризацію спорту та здорового способу життя. Ідея проведення такого спортивного свята належить нашому технічному директору Славоміру Качмареку, який сам займається спортом й стимулює до того працівників заводу. Попередньо на заводі організували футбольне поле, яке плануємо удосконалювати, ‒ розповідає Наталя Шевельова. ‒ Інформацію щодо проведення турніру я розповсюджувала заводом усіма можливими каналами комунікації: через гучномовець, оголошення на стендах та розказуючи на робочих змінах. Ми були приємно здивовані, що на участь у турнірі зголосилося так багато охочих. Хлопці приходили й записувались цілими командами. Усього у турнірі взяло участь 14 команд або близько 150 людей»

Представник технічного відділу інженерів Дмитро Верцинський розповів, що заявка на турнір вважалася дійсною, якщо збиралася команда мінімум з 6 чоловік, проте в середньому хлопці записувались складом по 10 осіб. Організатори планували провести турнір в один день, але через значний ажіотаж довелось провести два кваліфікаційні дні та один день відвести для проведення фіналу. У завершальному етапі змагань зійшлося 8 команд. Трійку кращих визначили, провівши 10 матчів по 30 хвилин кожен. Судити турнір запросили суддю з Асоціації футбольних суддів Волині.

Таким чином, бронзовим призером турніру стала команда інженерів з технічного відділу, срібло дісталося хлопцям-столярам, а почесне перше місце з переконливим рахунком 5:1 здобула команда КІТ. У рамках змагань визначили також найкращого голкіпера, ним став Ігор Скорич (КІТ), та бомбардирів ‒ Роман Павловей (технічний відділ), Ігор Абрамчук (команда столярів) та Ігор Дмитрук (КІТ). Учасників нагородили бронзовими, срібними, золотими медалями та почесними грамотами. Окрім того, командам-лідерам турніру дістались ще й подарункові сертифікати на закупівлю у одному з супермаркетів міста: за перше місце ‒ сертифікат на 3000 гривень, друге ‒ 2000 та третє ‒ 1000 гривень.

Учасники турніру подякували організаторам та висловили сподівання й надалі змагатися на футбольному полі, адже турнір з міні-футболу у якості проведення дозвілля припав до душі вболівальникам та спортсменам.

[caption]
Команда-переможець турніру. [/caption]

Текст та фото: Ірина САСОВСЬКА
0
Знайшли помилку? Виділіть частину тексту і натисніть CTRL + Enter