Луцький гурт «MOTANKA» розповів про містику на зйомках нового кліпу. ВІДЕО

26 Квітня 2019

Нещодавно етно-метал гурт «MOTANKA» з Луцька випустив відеороботу на пісню «Верба».

Дебютний кліп гурту, записаний під відомим австрійським лейблом Napalm Records, має потужний відеоряд і вже впізнавану стилістику «MOTANKA».

ЧИТАТИ ТАКОЖ: ЛУЦЬКИЙ ГУРТ MOTANKA ВИПУСТИВ НОВИЙ ПОТУЖНИЙ КЛІП «ВЕРБА». ВІДЕО

Як розповів «Таблоїду Волині» фронтмен групи Віктор Верба (Жалнін), писали сюжет та готували все до зйомок музиканти самі, разом з ними працював друг та колега Євгеній Подшивалов. Він же відповідав за саму зйомку, монтаж, постпродакшн. Зйомки проходили на близько двадцяти локаціях по всій області. Їх шукали декілька місяців, подорожуючи по Волині.

«Це місця сили нашої прадавньої землі. Але найсильніші місця виявилися не так далеко від Луцька або ж у самому місті. Ідея з'явилася не одразу, ми писали сюжет два місяці, малювали розкадровку. Було заплановано та розписано посекундно 300 кадрів. У зйомках брало участь понад 50 людей. Це було не так просто знімати масовку, до того ж це була осінь - прохолодна пора, і ми старались створити гідні умови, напоїти чаєм та зігріти учасників», - розповів Віктор.

Це перша музична відеоробота Евгенія Подшивалова. Він підійшов нестандартно до монтажу та обробки відео.

«Ми задоволені результатом і вдячні Євгенію Подшивалову за його надзвичайну роботу. Загалом нам вдалося передати те, що ми хотіли, а вже кожен щось може знайти своє рідне у відео і задуматися над життям, не забуваючи нашої історії», - впевнений музикант.

Дехто називає музику луцького етно-метал гурту містичною, і під час зйомок кліпу не обійшлося без містики.

«Ця пісня – про Україну, її волю, народ. Ми обирали цікаві локації на Волині – ліси, озера. І погода завжди була саме такою, як нам потрібно. Їдемо біля Сокирич – і якраз сонце встає над горизонтом. Далі нам потрібно, щоб було хмарно, – і раптом через хвилин 20 все затягує хмарами. Потім знову вийшло сонце, як нами і задумано було. Відчуття, ніби в просторі є якась сила, яка нам допомагала», - розповідав в інтерв'ю бас-гітарист Сергій Ходорчук.

Нагадаємо, гурт «MOTANKA» був заснований у Луцьку в 2015 році. Музиканти грають в жанрі містичний метал, залучаючи українські етнічні інструменти. У своїх піснях вони поєднують народні мотиви, важку музику та сучасну електроніку, переносячи слухачів у давні часи, коли старослов'яни виконували магічні обряди, де людський дух зливався з духами природи.

Гурт вже встиг побувати на чисельнихфестивалях Німеччини, Польщі та в 2018 році вже є учасником усіх відомих фестивалів України. «MOTANKA» посів друге місце на W:O:A Metal Battle в рамках найбільшого фестивалю важкої музики у світі «Wacken Open Air» у Німеччині.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: ГУРТ «MOTANKA»: «БУТИ ЛУЧАНАМИ – ЦЕ ДАР БОЖИЙ»

***

Передрук без згоди "Таблоїда Волині" заборонений

Читати ще