Фотокласи, кастинги та б’юті-секрети: MZM School запрошує до літнього табору. ФОТО

29 Червня 2021

«Таблоїд Волині» знає з власного досвіду: користь модельної школи складно переоцінити. Навіть якщо ви не плануєте пов’язати життя з фешн-індустрією, школа моделінгу допоможе розкрити прихований потенціал, краще зрозуміти себе та розширити світогляд.

Минулого року в MZM School запровадили новий освітній формат – літній табір для моделей. Перший досвід виявився успішним, тож цьогоріч школа знову запрошує до себе дівчат 9-12 та 13-20 років.

Дефіле, візаж, хореографія, фотокласи та правильне харчування – це лише декілька предметів з переліку занять, включених у насичену програму табору.

Про ці та інші цікавинки літнього табору MZM School – читайте в інтерв’ю із засновницею школи Мариною Занюк.

– В яких числах цьогоріч працює табір?

– Перша зміна табору була у червні, друга запланована на 5-16 липня. В серпні теж плануємо ще одну зміну, але коротшу на тиждень – сім повних днів.

– Літній табір MZM відкрився минулого року. Яким став для вас цей перший досвід?

– Він був цікавим. Ми об‘єднали знання і предмети, які викладаємо в модельній школі вже майже двадцять років, у розважально-навчальний формат. Дівчата, які були у таборі минулого року, знову прийшли до нас у червні.

– Чи передбачає нововведення цьогорічна програма?

– Так, ми додали нові предмети, яких не було минулоріч, наприклад хореографію. Фотокласи у нас постійно з новою тематикою, тому не повторюються.

– Скільки дівчат навчається в одній групі?

– Десять-дванадцять.

– Якщо дівчинці ще немає дев’яти, або їй трохи за двадцять – чи має вона шанс потрапити до вас?

– Минулого року в нас було дві восьмирічні дівчинки, які гармонійно освоїли програму. Не думаю, що двадцять один або двадцять два роки для дівчини будуть проблемою, якщо є бажання займатись у нас.

– Чим відрізняється викладання у молодшій і старшій групах?

– Залежить від предмета. Найбільше відрізняються заняття з візажу, де старші дівчата використовують більше косметики і детальніше вивчають предмет. Також для старших дівчат ми робимо справжні кастинги, після яких вони можуть отримати модельну роботу.

– Розкажіть детальніше, як відбувається кастинг?

– Минулого року ми давали дівчатам адресу шоуруму, дизайнера чи магазину, і вони мали прийти туди самостійно. Багато хто вперше встановив в телефоні Гугл карту і вчився нею користуватись. Навичка шукати локацію дуже важлива для моделей, які планують працювати за кордоном, тому ми стараємося цьому навчати.

Далі у дівчат були справжні кастинги: вони приміряли одяг, дефілювали, фотографувалися. В результаті одну з дівчат взяли на зйомку своїх колекцій дизайнер і власниця шоуруму.

– Чи зможуть учасниці табору продовжити навчання в MZM School?

– Так, минулого року декілька дівчат продовжили навчання у нашій модельній школі. Програма школи значно ширша і різноманітніша, ніж в таборі.

– Що отримують учасниці після закінчення табору?

– Кожна дівчинка отримує професійні модельні фото з фотокласів і цікаві знання, які при бажанні можна вдосконалити і розширити у школі. Також ми долучаємо дівчат у спільноту з нашими кастингами – надалі вони можуть брати участь в отриманні робіт від MZM.