1 вересня: скажений квач, фантастична жінка та депутат Олександр Кравченко

01 Вересня 2018

Цього дня у 1819 році було вперше поставлено на сцені Полтавського театру п'єсу Івана Котляревського «Наталка Полтавка».

1859 року Керрінгтон і Годжсон незалежно відкрили спалахи на Сонці, а 1923 року стався Великий кантоський землетрус у Східній Японії.

У 1939 році Третій Рейх вчинив збройний напад на Польську республіку, з якого бере початок Друга Світова війна в Європі.

1964 року в Києві відкрито перший в Україні широкоформатний кінотеатр: «Україна».

У 1996 році в Україні запроваджено національну валюту — гривню.

У 2001 році покарання стратою в українському судочинстві замінено довічним ув'язненням.

2006 року в Криму почав працювати перший у світі справжній кримськотатарський телеканал ATR.

.

.



вітає іменинників зі святом та бажає, аби надійний сімейний тил завжди витримує оборону від незгод та непорозумінь, аби всі плани втілювались у життя з легкістю вітру, а доля балувала приємними сюрпризами.

ПОГОДА В ЛУЦЬКУ:

Sinoptik каже, що ранок у Луцьку був безхмарним, і до кінця дня небо залишатиметься ясним. Без опадів.


Народний прогноз погоди:

Першого дня осені вшановується пам'ять святого Андрія Стратилата. З цього часу можливі заморозки на ґрунті. Дерева поступово набувають осіннього забарвлення: жовтіє листя берези, починається листопад у ліщини. Наші пращури підмітили: якщо 1 вересня дме вітер з півночі – до холодною осені, а з півдня – до теплої.

МЕЛОДІЯ ДНЯ: TAYANNA — Фантастична Жiнка

ЦІКАВІ ФАКТИ:

Питання шкільної форми завжди викликаэ активну суперечку між батьками школярів. Одні кажуть, що строгий учнівський дрес-коди необхідний, інші ж закликають давати дітям можливість ходити у тому, в чому зручно та комфортно.

Поки лучани все ще купують бордово-зелено-чорні піджаки, ми пропонуємо подивитися, що одягають школярі у різних країнах світу.
























КІНО ДНЯ: Ти квач!

Щороку п’ятеро університетських друзів збираються, щоб грати в «квача без правил», ризикуючи своїми шиями, роботою та стосунками. Щоб перемогти, збивши супротивника з ніг з криком «Ти квач!». Цього року гра співпадає з весіллям одного з непереможних гравців, тож він може стати легкою мішенню. Але хлопець знає, що друзі йдуть по його душу і…він готовий. Історія базується на реальних подіях, і показує, як далеко деякі чоловіки можуть зайти заради перемоги.

.

.

Джон Хемм («На драйві», «Місто злодіїв»), Айла Фішер («Великий Ґетсбі», «Ілюзія обману»), Джеремі Реннер (дилогія «Месники», «Прибуття»), Аннабелль Волліс («Король Артур: Легенда меча», «Анабель»), Ед Хелмс (трилогія «Похмілля», «Байстрюки») та інші.

ФОТО ДНЯ:

Автор: Ольга ШЕВЧЕНКО


ЦИТАТА ДНЯ:



Читати ще