Культурні діячі Луцька підтримають засудженого до смерті поета

10 Січня 2016
14 січня 2016 року в різних містах світу пройдуть Всесвітні читання на підтримку Ашрафа Фаяда, молодого 35-річного палестинського поета та куратора культурних проектів, який 17 листопада 2015 року був засуджений до смерті судом Саудівської Аравії за «злочин» відступництва.

Луцьк теж долучається до ініціативи та проведе читання і у нашому місті. Захід відбудеться у четвер, 14 січня, 0 17:00 в книгарні «Є» (вул. Лесі Українки, 30).

Поет позбавлений доступу до адвоката протягом усього утримання під вартою і судового розгляду. Окрім відречення від ісламу, Ашрафа також звинувачують у богохульстві і промоції атеїзму в його збірці віршів Instructions Within, що була опублікована в 2008 році.

До ініціативи вже доєдналися 263 автори та 57 Пен-центрів з 67 країн. Серед них - лауреатка Нобелівської премії з літератури Герта Мюллер (Німеччина), Єлінек Ельфріда (Австрія) і Орхан Памука (Туреччина), Воле Шоїнка (Нігерія), Маріо Варгас Льоса (Перу, Іспанія).

У Луцьку в читаннях візьмуть участь волинська поетка, голова літературної студії «Лесин кадуб» Ольга Ляснюк, письменник Віталій Ткачук,поетка та організатор літературної сцени «Бандерштату» Анна Луцюк, актори театру «ГаРмИдЕр» Марія Марченкова та Дмитро Безвербний.


Читати ще