У луцькому ресторані приготували диво-звіра

15 Червня 2017
Фото: Роман ДОМБРОВСЬКИЙ

Кулінарний відео-блогер Олег Іванюк презентував унікальний телепроект «Забуті смаки Луцька», започаткований спільно з телеканалом «Нова Волинь». Щоб побачити перший випуск нової історико-кулінарної передачі, до ресторації «Корона Вітовта» з’їхались багато поціновувачів кулінарного мистецтва.

У «Забутих смаках Луцька» розповідатимуть неймовірно цікаві факти як з історії Волині, так і з історії гастрономії, яка у давні часи була дуже цікавою та оригінальною. Зі слів Олега Іванюка, головним завданням проекту є не лише вивідати й донести призабуту інформацію, а й поекспериментувати. Тому в кожному випуску він разом із співведучою та режисером Вікторією Поліщук готуватимуть страви за давньою рецептурою.

Так у першому випуску ведучі готували старовинну й дивну страву «Василіск». Саме так називали «диво-звіра», який мав задню частину поросяти і передню частину півня. Їх зшивали ниткою, змащували різноманітними прянощами та запікали у печі. Як розповів пан Олег, така страва мала вразити вельмож, які були любителями чогось екзотичного і дивного.






На презентацію телепроекту завітало чимало відомих лучан. Серед гостей можна було побачити телеведучу Наталку Войтович, директорку Волинської регіональної дирекції Національної телекомпанії України Ольгу Куліш, відомого луцького шеф-кухаря Юрія Хазіпова, бізнесмена та ресторатора Ігоря Тимощука, співачку Галину Конах, депутатів Луцької міськради Аллу Надточій, Євгена Ткачука та Андрія Козюру, фотографа Віктора Чухрая, краєзнавця та журналіста Олександра Котиса, івент-організаторку Катерину Дулапчій, журналістку Олену Бекешу, мистецтвознавця Зою Навроцьку, волинського депутата Олександра Пизу.

Присутні смакували ігристим італійським вином «Fragolino» та вишуканими стравами від ресторації та насолоджувались цікавою розважальною програмою.






















































Читати ще