Аби фітнес «працював», треба правильно харчуватися

11 Листопада 2015
Якщо ви хочете, щоб тренування було максимально ефективним, треба вживати правильну їжу до після фізичних навантажень.

Як правильно харчуватися, консультують тренери клубу «Леді Fit», що знаходиться у ТЦ «Діамант» на вул. Дубнівська, 15, у Луцьку.

ДО ТРЕНУВАННЯ. Ніколи не тренуйтеся на голодний шлунок. Сніданок – це закон. За 1,5 години до тренування вживайте складні вуглеводи (цільний зерновий хліб або різні види злаків) і нежирний білок (м’ясо, рибу). Бажано відмовитися перед тренуванням від висококалорійної їжі з великим вмістом цукру і жиру. Якщо не встигли поїсти за 1–1,5 години до тренування, то вас врятує «швидкий» вуглевод (банан або чайна ложка меду).

ПІСЛЯ ТРЕНУВАННЯ протягом 20–30 хв відкривається так зване білково-вуглеводне вікно – часовий період, коли організм у кілька разів швидше і повніше засвоює всі поживні компоненти, які отримує з їжею. Усе, що буде з’їдено в цей період, піде на відновлення м’язів і запасів глікогену. Перше, що вашому організму потрібно після фізичних навантажень, – це амінокислоти, білковий будівельний матеріал для м’язів, гормонів, нервів і т.д. Підвищена фізична активність виснажує резерв найважливіших амінокислот, і його треба поповнити. Найкращий варіант – протеїновий коктейль. Друге – вуглеводи, які краще споживати в рідкому вигляді з простих високоглікемічних джерел (наприклад, фруктовий сік).


Якщо мета – схуднути, треба витримати після тренування паузу 1,5–2 години перед вживанням їжі. Відтак треба надати перевагу збалансованій їжі – поєднанню білку зі складними вуглеводами (наприклад, з’їсти рибу з салатом або овочами).

ДО І ПІСЛЯ ТРЕНУВАННЯ протягом 2 годин бажано виключити все, що містить кофеїн і нікотин.


0
Знайшли помилку? Виділіть частину тексту і натисніть CTRL + Enter