Як у Луцьку пройшла флешмоб-хода на підтримку дітей з ДЦП. ФОТО

05 Жовтня 2020

Фото: Ірина КАБАНОВА

4 жовтня у Луцьку відбулася флешмоб-хода на підтримку дітей з дитячим церебральним паралічем «Ми – рівні, ми – такі як усі!» з нагоди Всесвітнього дня інформування про ДЦП.

Організували захід за підтримки Управління соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Луцької міської ради та спільно з громадською організацією «Ресурсний центр «Кольорова капустинка»».

Мета ходи – інформування громадськості про людей та дітей, які мають діагноз ДЦП, створення умов для їх подальшої максимальної соціалізації та якісного інклюзивного простору в межах нашого міста.

«Особливий день у календарі відзначає уся європейська спільнота – День інформування про ДЦП. Поряд з нами люди, які потребують уваги, підтримки, допомоги і найголовніше - толерантного ставлення суспільства ГО «Ресурсний центр «Кольорова капустинка» об’єднала навколо себе дітей та батьків, які знають про хвороби дитячого церебрального паралічу і щодня намагаються зробити життя своїх дітей кращим та комфортнішим. «Ми - рівні, ми - такі як усі» флешмоб-хода на підтримку дітей з інвалідністю зібрав більше 40 людей», – зазначила начальниця управління соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Луцької міської ради Ліна Галан.

Сім’ї з дітками пов’язали на руки зелені стрічки і під яскравими парасольками від «Кольорової капустинки» разом із казковими героями пройшлися від Площі Героїв Майдану до піцерії «Соло». Далі для дітей влаштували розваги, зокрема хімічні досліди, та почастували смаколиками.

Емоції свята ловив і «Таблоїд Волині».











1




1

1







1

1



1


1


1





1

















2



1

1

1

1




1











***
Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Таблоїд Волині» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу пишіть на редакційну електронну адресу tabloyid@gmail.com.

Читати ще