Магазин «Ніяк», «мишебраття» та жахливий сервіс: лучанка про відпочинок у Затоці

10 Липня 2019

Іноді літня відпустка на морі може обернутися низкою неприємних несподіванок. Саме про таку подорож розповідає лучанка Надія Михайлова, яка нещодавно повернулася з відпочинку у Затоці (Одеська область).

Про «сюрпризи», які чекали на неї в одному з найпопулярніших курортних місць України вона написала на своїй фейсбук-сторінці.

«Про бютжетний відпочинок на морі в Україні. Якщо на якийсь літній вікенд ви захочете поїхати до моря і особливо, якщо ви давно не були на українських "курортах" типу Затоки – то потрібно себе підготувати до низки випробувань (спробую вам нагадати про деякі із них, оскільки довелось нещодавно це випробувати на собі):

1. Про сервіс у місцевих мешканців абсолютно специфічні уявлення. Це стосується не лише сараїв, які ви романтично уявляєте "будиночками на самому березі моря" і номерів з одним душем і вбиральнею на 6 кімнат (в яких від 2ох до 5 людей). При цьому ви заплатите за двомісний номер не менше, ніж якби замовили номер у недорогому готелі Києва.

7

Наприклад, викинути обгортку від морозива, яке ви з'їли на пляжі, у смітник, який стоїть біля хибарки з продуктами (у якій ціни вдвічі більші, ніж у магазині, що за 5 хвилин пішки, а там вдвічі більші, ніж у супермаркетах вашого міста), вам може завадити продавчиня цього ж магазину (чи власниця за сумісництвом). Жінка свято впевнена, що цей смітник, як вона висловилась "не громадський" і лише для покупців. А її торгівельна точка – не громадське місце, а приватна територія, тому несіть своє сміття до номера, або кидайте під ноги (як робить багато менш вихованих відпочивальників) і потім купайтесь у ньому. На мої аргументи про європейський сервіс і адекватність, поважну пані заклинило на тому, що "чому вона має потім сама виносити сміття за межі пляжу". На моє запитання як називається її "магазин", жінка мені випалила – "ніяк". Тож, я дуже вам не раджу щось купувати у "магазині" "Ніяк", який розташований на пляжі праворуч від виходу з бази відпочинку "Альбатрос" (приблизне місце на карті відзначила).

А ще уважно дивіться на цінники у магазинах і порівнюйте результат у чеку, адже, як виявилось, сума може бути різною, а персонал навіть не збирається вибачатись за помилку (чи не помилку). А у закладах можете не сподіватись на меню українською мовою.

2. Якщо ви подорожуєте без автомобіля, то вам варто приготуватись до того, що виїхати із Затоки буде доволі проблематично. Вся справа у тому, що маршрутки, які їдуть через Затоку до Одеси забиті увесь час, адже вирушають вони з Білгорода-Дністровського. Навіть якщо вам таки вдасться сісти – вас може спіткати несподіванка: на колінах у вас може "сидіти" наступний пасажир. Я не обізнана, як проходять перевірки Одеської обласної державної адміністрації приватних перевізників, але в таких умовах їхати навіть трохи більше години – просто неможливо (ну якщо ви не просунутий йог), я просто не відчувала власних стоп (я вже мовчу про те, що дихати у машині просто немає чим). Фото умов проїзду додаю.

4

3. Якщо ви давно не бували на пляжах Затоки, то будьте готові також до того, що там будуть голосно висловлюватись "мишебраття", які впевнені, що "ета фсьо палітіка" і "нужна проста пєрєстать стрєлять". При чому це буде підкріплюватись, наприклад, запевненням "я важу людєй, я фсьо віжу". До того ж, це буде звучати так, щоб почула переконання "вадітєля" принаймі половина пляжу.

Тому, бережіть свої нерви і краще їдьте відпочивати у Карпати або купуйте квитки в Європу (можна за кілька місяців – так дешевше). Ось така історія про те, що я не скоро захочу знову відвідати південь України. А вам гарного літа і чудової відпустки!».

2


***
Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Таблоїд Волині» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу пишіть на редакційну електронну адресу tabloyid@gmail.com.

Читати ще