Луцькі депутати та бізнесмени влаштували азартні торги задля благодійності

05 Травня 2017
У Луцьку відбувся благодійний аукціон на підтримку волинських бійців, котрі потребують лікування.

Захід пройшов під патронатом голови облдержадміністрації Володимира Гунчика та митрополита Луцького і Волинського Михаїла у Волинській православній богословській академії.




Волинські депутати та бізнесмени прийшли, аби в азартний спосіб зібрати кошти на реабілітацію після десяти оперативних втручань волинському «кіборгу» Андрієві Луцику (уродженець Рівненщини, нині ковельчанин, воював в АТО у складі 80-ї ОДШБр, 3-го батальйону ГАБ) та лікування онкохворому героєві Володимиру Бабію (боєць 54-ї бригади, 3-го танкового батальйону, народився та мешкає на Горохівщині).



Дійство почали зі спільної молитви в академічному храмі, де всечесні отчі відслужили короткий молебень за полеглих та живих героїв.







Після благословення митрополита Михаїла гості перемістилися до актової зали академії, де і розпочались запеклі торги.



Володимир Гунчик закликав гостей проявити жертовність та благодійність, аби разом допомогти тим, хто цього найбільше потребує.

«Герої – серед нас» в – це не просто слова, це не просто проект, це сьогодні жива легенда, люди, які, обравши головним своїм завданням оборону Вітчизни, ніколи не забували й про мирне життя, про побратимів. Вони – приклад для наслідування майбутнього країни, яке ще підростає у садочках, школах, університетах. У переддень 8-9 травня, згадуючи полеглих у Другій світовій війні, у визвольних війнах, не можна забути і новітніх ветеранів», – зазначив голова облдержадміністрації.



Про важливість пам’яті говорив митрополит Луцький і Волинський Михаїл.



«Ми молимося за усіх, хто відійшов, і пам’ятаємо про тих, хто з нами. Піснеспів «Вічна пам’ять» не говорить лише про померлих, він вказує, що маємо пам’ятати про всіх і по можливості допомагати тим, хто цього потребує».



Аукціон набрав розмаху та азарту з перших хвилин. Серед лотів розігрували календарі із зображеннями волинських «кіборгів» – мужніх краян, які до останнього тримали оборону Донецького аеропорту. Всього розіграли 651 календар.



Також, присутні змагалися за сертифікати на інтерв’ю та публікації від волинських медіа. Зокрема, майбутній матеріал в онлайн-ЗМІ «ВолиньPost» придбали з молотка за 10 тисяч, у газеті «Волині» – за 20 тисяч, в інтернет-виданні «Волинь24» – за 25 тисяч, у тижневику «Сім’я і Дім» – за 30 тисяч, а в інтернет-виданні «Волинська правда» - за 33 тисячі гривень.


Читайте також: НА БЛАГОДІЙНОМУ АУКЦІОНІ ПУБЛІКАЦІЮ У «СІМ’Ї І ДОМІ» ПРОДАЛИ ЗА 30 ТИСЯЧ

Гості розважалися не лише азартним аукціонним «хто кого переграє», а й насолоджувалися музичними виступами волинських артистів.

Атмосферу свята створювали: академічний камерний оркестр «Кантабіле», заслужена артистка України Галина Овсійчук, вокальний квартет «Автограф», співачка Галина Конах та народний артист України Василь Чепелюк.








Протягом благодійного вечора вдалося зібрати більше 300 тисяч гривень.









Читати ще