Грузинський ансамбль «Горі» зібрав у Луцьку аншлаг. ФОТО

04 Грудня 2018

Текст і фото: Оксана ФЕДОРУК

У Луцьку виступив запальний грузинський ансамбль пісні і танцю «Горі».

Концерт відбувся 3 грудня у драмтеатрі.

Це вже не перший виступ грузинів в обласному центрі Волині, адже з 2008 року Луцьк і Горі – міста-побратими.

Про це розповів зі сцени депутат міськради муніципалітету міста Горі Заза Мезврішвілі. Він зазначив, що покійний міський голова Микола Романюк був його особистим другом, тому до Луцька у нього дуже тепле ставлення.

«Завжди із великою радістю ми їдемо сюди. У кожному місті наша програма відрізняється, а для Луцька вона завжди особлива», – сказав він і додав, що напередодні декілька танцівників отримали травми, але це не позначиться на танцях, які представить ансамбль.

Також він подякував українцям за підтримку.

«У 2008 у нас була війна, і хоча пройшло вже 10 років, ми пам’ятаємо, як український народ стояв разом із нами і казав: «Ми всі сьогодні грузини». Тому ми в знак вдячності хочемо показати бойовий дух в наших танцях і піснях. І так само, як українських народ, грузинський ніколи не здається. І наша перемога настане обов’язково, а ворог, який хоче нас розгромити, буде розгромлений сам», – підкреслив Заза.

Історія колективу «Горі» розпочинається ще у 20-х роках минулого століття. Діяльність колективу дозволила зберегти пісенні та танцювальні традиції, характерні для Картлінського регіону Грузії.

1

Тож на сцені заповненого вщент драмтеатру грузинський ансамбль представив лучанам запальні танці та пісні.

Колектив супроводжував хореограф Гіа Чулухадзе, який на завершення теж не стримався і затанцювава на сцені.


1

1

1

Перед концертом у холі театру усіх охочих пригощали грузинським вином та коньяком, а після – лучани влаштували фотосесію із танцюристами і співаками.