Шалений дрифт і торт в автомобілі: що відбувалося на змаганнях з дрег-рейсингу під Луцьком. ФОТО

23 Червня 2019

Текст: Аліна ХОЛБАН
Фото: Макс ТАРКІВСЬКИЙ

Понад 50 топових пілотів світу зібралися на військовому аеродромі поблизу Луцька. Саме тут 21-22 червня відбулася наймасштабніша авто-мото-спортивна подія – змагання з дрег-рейсингу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЯК КРАЩІ ПІЛОТИ СВІТУ ГОТУЮТЬСЯ ДО ДРАЙВОВИХ ПЕРЕГОНІВ У ЛУЦЬКУ. ФОТО

Завдяки Вінницькій федерації дрег-рейсингу та дрифту динамічні перегони та ефектне шоу вже вдруге влаштовують на Волині. Цьогоріч глядачі побачили одразу чотири змагання. Першого дня відбулися заїзди для аматорів та Чемпіонат Спілки Клубів UDRF – Української Дрег-Рейсинг Федерації. Також 21 червня всі охочі, незалежно від досвіду та рівня підготовки, мали можливість взяти участь у перегонах.


Найзапекліші заїзди глядачі побачили на другий день змагань. 22 червня територія аеродрому стала місцем проведення Чемпіонату України з мото-дрег-рейсингу та Професійної Української дрег-рейсинг серії PROUDRS, BELSHINA DRAGRACING PRO COMPETITIONS OF UKRAINE. У перегонах брали участь чемпіони з Німеччини, Польщі, Латвії, Молдови.


Були на змаганнях і відомі українські пілоти. Один з них, двократний Чемпіон України Ігор Коряка, привіз до Луцька американський дрегстер потужністю 4 000 кінних сил та вартістю 450 000 доларів. Саме з цією машиною він планує представляти Україну на всесвітніх змаганнях у наступному році. Особливої уваги вартий зовнішній вигляд авто – центральним образом у яскравому оформленні дрегстера став козак-характерник.


«Тут дуже хороша локація та зручна траса. Саме на цих змаганнях минулого року я поставив свій рекорд на Ніссані. Мені подобається Луцьк: зручне, компактне місто. Сподіваюся, воно стане щасливим для мене», – каже спортсмен.

Цьогорічні змагання запам’ятаються українському чемпіону не лише драйвовими заїздами, але і особистим святом – 22 червня Ігор Коряка відзначає День народження. Про цю подію не забули і організатори дійства: під час кваліфікаційних заїздів пілота тепло привітали гучними оваціями та іменинним тортом.


Оскільки спортивна подія тривала до самого вечора, на території аеродрому розмістили невеликий фуд-корт, де можна було перекусити. Також неподалік стартових ліній збудували 20-метрову сцену та встановили великий екран.

«Підготовка до події була непростою, над нею працювало понад триста людей. Близько п’ятдесяти з них приїхали з Вінниці: це наша команда, яка супроводжує нас вже багато років, – каже Інна Куца, одна з головних організаторок змагань. – Ми почали будуватися ще з вівторка. Тут було просто пусте поле, а тепер, як бачите, з’явилася ціла локація для шоу».


Для особливо сміливих відвідувачів організатори події влаштували драйвову розвагу – дрифтування на професійному авто поряд з пілотом. Серед охочих отримати подвійний заряд адреналіну був і директор департаменту сім’ї, молоді та спорту Луцької міської ради Олексій Веремійчик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЛУЦЬКИЙ ЧИНОВНИК РОЗПОЧАВ КАР’ЄРУ ДРІФТЕРА. ФОТО

У перегонах на луцькому аеродромі брали участь не лише дорослі пілоти, але і юні спортсмени. Шістнадцятирічна Дар’я Зінченко побила власний рекорд, проїхавши дистанцію за 11.4 секунди та зайняла друге місце у своїй категорії. Приборкувати «залізного коня» дівчину навчив батько – зірка PROUDRS Сергій Зінченко.

Зовсім нещодавно Дар’я дебютувала на змаганнях в Умані.

«Було таке відчуття, ніби тебе кудись кинули і ти не до кінця розумієш, що відбувається. Я просто робила те, що мені казав батько. Вчорашні перегони були вже більш усвідомленими», – ділиться дівчина.

На луцьких змаганнях юна спортсменка сиділа за кермом батькового автомобіля – BMW М3 E36 турбо.

«Якби у мене була своя машина, це безперечно було б BMW М2 синього кольору. На жаль, по наших дорогах таке авто возити шкода, тому вона більшість часу стояла б в гаражі», – каже Дар’я.

Пронизливе ревіння моторів, запальна музика та ефектне спортивне шоу – змагання з дрег-рейсингу на луцькому військовому аеродромі надовго запам’ятається учасникам та гостям події. Далі буде!









































***
Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Таблоїд Волині» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу пишіть на редакційну електронну адресу [email protected].

3
Знайшли помилку? Виділіть частину тексту і натисніть CTRL + Enter