80+, байдарки та спортивний бридж:  другий день Фестивалю літньої Сеньйоріади

24 Серпня 2018

Текст і фото: Аліна ХОЛБАН

23 серпня відбувся другий, фінальний день Міжнародного фестивалю літньої Сеньйоріади. Адресований у першу чергу людям похилого віку, цей унікальний захід вже вдруге об’єднує між собою пенсіонерів не тільки з України, але і з інших країн.

Якщо попередній день масштабної події потішив відвідувачів сеансами арт-терапії та цікавими майстер-класами, то спортивна сеньйоріада «Життя – це рух» згуртувала навколо себе велику кількість прихильників здорового способу життя та активного відпочинку.

Численні спортивні змагання, близько десяти команд з різних міст, енергійні та позитивно налаштовані учасники – в цей день луцький стадіон «Спортивне ядро» поринув в атмосферу життєрадісності та гарного настрою.






Після урочистого відкриття фестивалю та запалювання Олімпійського вогню Літньої Сеньоріади, учасники змагань, разом із вболівальниками та глядачами розійшлись по різних локаціях, де відбувалися різноманітні спортивні заходи.

Поки на стадіоні тривали змагання з бігу, арм реслінгу, дартсу та проводились конкурси «Універсальний силач» та «Універсальний спортсмен», у літньому таборі «Сонячний», що у с. Гаразджа, учасники змагалися у плаванні на байдарках. Заховавшись від полуденного сонця у затінок дерев, на території Луцького ботанічного саду зібрались любитель велоспорту, щоб прийняти участь у змаганнях «Велогонка» та «Велофігурка».

Також гості фестивалю могли показати себе не тільки у спортивній підготовці, але і позмагатися в інтелектуальності. На території стадіону проводився конкурс «Брейн Ринг», а у приміщенні клубу «Біла Тура», за адресою вул. Будівельників 11, тривав тихий, але напружений турнір з шахів та шашок.





Окрім змагань, протягом фестивального дня на території стадіону проводились майстеркласи та зарядки. Зокрема, Олег Нещеретний розповідав про техніку нордичної ходьби, а тренер Галина Занюк проводила для фестивальників оздоровчу гімнастику.

Розгорнута спортивна програма охопила велику кількість локацій. В числі інших, прийняли до себе фестиваль і Луцька ЗОШ №22 (змагання по стрільбі з гвинтівки) та Дитяча спортивна школа №2(турнір з тенісу).

Нововведення цьогорічної Сеньйоріади – змагання зі спортивного бриджу. Організовував захід та пізніше нагороджував переможців Дмитро Мананкін – член президії Української Федерації спортивного бриджу.

Для участі у змаганнях спортсменів поділили на вікові категорії 50+, 60+, 70+, 80+. Найстаршому учаснику Сеньйоріади 83 роки. Учасники фестивалю на власному прикладі доводять, що людина може подолати будь-який бар’єр. Головне – бажання, віра в свої сили та невичерпний інтерес до життя. Всупереч усталеним стереотипам, гості Сеньйоріади роблять неможливе, дивуючи та надихаючи всіх своєю активною життєвою позицією.





Після обіду всі учасники фестивалю знову зібрались на стадіоні, де проводилось урочистенагородження переможців змагань. Народно-пісенні ансамблі та музиканти додали нотку лірики в енергійне спортивне свято. У фінальній частині фестивалю з урочистими промовами виступили організатори та спонсори Другої Сеньйоріади, а також деякі керуючі представники Університетів третього віку. Виступив зі словами подяки усім присутнім і засновник фестивалю, Майстер спорту СРСР з лижного туризму Юрій Горобець.

Завершальним акордом Другого міжнародного фестивалю літньої Сеньйоріади пролунала грандіозна пісня «We are the champions», а численні учасники фестивалю зібралися разом для створення колективної фотографії.





















































































2
Знайшли помилку? Виділіть частину тексту і натисніть CTRL + Enter