«Місто під контролем»: звернення мера Луцька 2 березня. ВІДЕО

02 Березня 2022

Луцький міський голова Ігор Поліщук опублікував звернення до містян.

Його опублікували на фейсбук-сторінці лучанина:

«Місто під контролем. Всі служби, установи, організації, комунальні підприємства, які забезпечують поточну життєдіяльність міста, працюють. Громадський транспорт працює у режимі вихідного дня.

По блокпостах. Прошу вас дотримуватися правил дорожнього руху на блокпостах, не порушувати, тому що ті люди, які порушують правила дорожнього руху на блокпостах, намагаються їх об’їхати, уникнути контролю, викликають підозру і можливі сутички. Для того, щоб зберегти своє життя і здоров'я, будь ласка, дотримуйтесь правил дорожнього руху, правил проходження блокпостів.

Також звертаюсь до громадян, які будують так звані блокпости у приватному секторі. На дорогах, де є тупик, будь ласка, не робіть цього, тому що не може проїхати ні швидка, ні комунальні служби. Ці блокпости будуються фактично із тих засобів, які не придатні для цього. Є відповідна технологія будівництва блокпостів. Прошу вас, якщо ви бажаєте долучитися, є можливість долучитися до будівництва блокпостів у тих місцях, де вони контролюються теробороною, або там, де контролюються поліцією, іншими силовими структурами і де є контрольно-пропускний режим.

Працює наш центр допомоги в драмтеатрі, допомагаємо і теробороні, і Збройним силам України, і в Луцьку, і в Луцькому районі. За необхідності відправляємо вантажі на білоруський кордон. Також допомагаємо частково містам, які сьогодні опинилися в дуже скрутному становищі.

Звертаюся також до усіх роботодавців. Сьогодні особливо складний час, за можливості, прошу виплатити людям заробітну плату за лютий місяць, для того, щоб вони могли придбати товари першої необхідності, харчі. Для того, щоб прожити цей важкий період.

Звертаюся до тих і попереджаю, хто хоче посягнути на чуже майно, що люди зараз виїхали за кордон, або іншу область. Не секрет, що сьогодні пустує багато квартир і багато будинків. Застерігаю вас, ви бачите, що відбувається з мародерами в інших містах, у нашому місті буде ще гірше, тому що у нас патрулює місто батальйон оперативного реагування “Луцьк”, добровольці, поліція, муніципальна варта. Не допускайте до того, щоб вам за вашу спробу мародерства завдали шкоди здоров’ю або життю.

Тримаймося. Зберігаємо спокій, віримо в Господа і нехай у нас все буде добре. Нехай сьогоднішній день пройде для нашого міста і області, для усієї країни з якомога меншою кількістю жертв».

Читати ще