Смачний лайфхак: 8 полуничних десертів на будь-який смак

16 Червня 2023

Нарешті овгоочікуване літо! Окрім пляжних відпусток, подорожей та запальних опен-ейрів, ця пора року тішить нас свіжими овочами, фруктами та ягодами, відкриваючи широке поле для кулінарної творчості. Тож, якщо ви ще не відкрили свій ягідний сезон, поспішайте за полуницею! Адже сьогодні «Таблоїд Волині» зібрав для вас 8 смачних та цікавих десертів на основі цих ягід.

Крамбл з полуницею

Полуниця – 450 г.
Ревінь – 3 стебла
Цукор-пісок – 300 г.
Борошно – 200 г.
Вівсяні пластівці – 50 г.
Охолоджене вершкове масло – 125 г.
Волоські горіхи – 50 г.
Крохмаль кукурудзяний – 1 ст. л.

Вимиту полуницю, нарізати стеблинки ревеню, викласти в форму, присипати цукром (150 г) і крохмалем. Борошно розтерти з маслом в крихту і засипати отриманою масою полуницю з ревенем. Запікати крамбл близько 30 хвилин при 200 градусах. Подавати полуничний крамбл зі збитими вершками.



Полунична шарлотка

Полуниця – 200 г
Борошно і цукор – по 1 ст.
Яйця – 3 шт.
Масло вершкове (кімнатної температури) – 50 г
Олія (щоб змастити форму)
Розпушувач – 1 ч. л. (можна замінити содою)

Яйця збити з поступовим додаванням цукру. В отриману суміш покласти вершкове масло, всипати просіяне борошно з розпушувачем. Тісто для шарлотки ретельно перемішати.

Змастити форму олією, трохи обсипати її борошном і акуратно викласти тісто. Невеликі ягоди полуниці викласти зверху на тісті. Випікати шарлотку з полуницею 40 хвилин при 180 градусах.



Полунична панакота

Полуниця – 200 г.
Желатин – 1 пакетик
Вершки – 200 мл.
Цукор – 2 ст. л.
Вода – 100 мл.

Замочуємо желатин. Розбавляємо вершки водою, змішуємо з цукром, варимо хвилин 15. Подрібнюємо в блендері полуницю, залишивши кілька ягід цілими. Розливаємо по формах желе, тримаємо ніч у холодильнику. Перед подачею прикрашаємо десерт цілими ягодами.



Полуничне морозиво

Полуниця – 300 г.
Сік лимонний – 1 ст. л.
Вершки – 200 мл.
Цукор – 3 ст. л.

Подрібнюємо полуницю разом з цукром і лимонним соком. Збиваємо полуничне пюре з вершками (жирність – 30%). Заливаємо суміш у контейнер, ставимо в морозилку, кожні 15-20 хвилин перемішуємо. Кульки морозива прикрашаємо цілими ягодами полуниці.



Холодний полуничний торт

Згущене молоко – 1 банка
Полуниця – 500-700 г.
Збиті вершки – 200 мл.
Лимон – 0,5 шт.
Шоколадне печиво – 200 г.
Вершкове масло – 2 ст. л.

Більшу частину полуниці розминаємо виделкою, поливаємо лимонним соком і збитими вершками. Цю суміш викладаємо у форму з фольгою. Для другого шару одрібнюємо в крихту печиво, додаємо м’яке масло та згущене молоко. Тримаємо десерт в холодильнику не менше 6 годин, потім обережно перевертаємо. Промазуємо весь торт тонким шаром збитих вершків. Ягоди нарізаємо пластинами, красиво викладаємо ними верх торта в довільному порядку.



Полуниця в шоколаді

Полуниця — 300 г.
Шоколад (молочний) — 150 г.
Кокосова стружка — 75 г.

Промити полуницю і дати їй обсохнути на паперовому рушнику. Розтопити шоколад в мікрохвильовці або на водяній бані. Тримаючи полуницю за хвостик, на 2/3 занурити кожну ягідку в шоколад, потім у кокосову стружку.



Полунично-банановий смузі

Полуниця – 100 г.
Банан – 1 шт.
Йогурт або молоко – 200 мл.
Мед – 1 ст. л.
Лід

Наріжте полуницю, помістіть її у блендер, залийте молоком, додайте лід та подрібніть все до однорідної маси. Потім додайте мед або цукор і поблендреріть ще хвилину.



Полуничне тірамісу

Нежирний сир – 250 г.
Маскарпоне – 200 г.
Натуральний йогурт – 300 мл.
Полуниця – 500 г.
Бісквітне печиво – 12 шт.
Вершки – 200 мл.
Білий шоколад – 200 г.
Ванільний цукор – 1 пакетик
Цукор – 50 г.

Для ягідного соусу 300 г. полуниці посипаємо ванільним цукром і готуємо, помішуючи, 5 хвилин на середньому вогні. Даємо охолонути.

Нежирний сир змішуємо з маскарпоне, додаємо туди натуральний йогурт, цукор і перемішуємо до одержання однорідної маси. Половину отриманого сирного крему викладаємо в прямокутну скляну форму.

На крем викладаємо шар бісквітного печива. Накриваємо печиво сирним кремом. Поливаємо все полуничним соусом.

Вершки збити міксером до утворення піни, шоколад потерти на тертці. Прикрасити тірамісу збитими вершками, білим шоколадом та рештою полуниці. Перед подачею охолодити.