У «Порт Сity» прокоментували звинувачення в мародерстві

17 Березня 2022

Торгівельний центр у Луцьку порушив умови договору для орендарів, який звільняє бізнес від обов'язків в разі форс-мажорних обставин.

Про це у коментарі УНІАН розповіла власниця магазину «Жужу» Наталія Швай.

«Ще в січні ми написали заяву про те, що хочемо з’їхати. Згідно з договором, потрібно заплатити за три місяці та тільки після того з'їжджати. Коли ж 24 лютого розпочалась війна, ми зустрілись із форс-мажорною ситуацією. Ми проплатили аренду за весь січень та лютий, але ТЦ вимагає ще аренду за березень та квітень», – розповіла Наталія Швай.

Підприємці скаржаться, що керівництво торгівельного центру займається мародерством, конфіскуючи майно підприємців, не спроможних заплатити оренду за наступні три місяці.

За її словами, 16 березня власниця магазину звернулася до правоохоронців через перешкоджання орендодавцем її спробі забрати товар з торгової точки. Загалом, власнику магазину «Жужу» не віддають товар загальною вартістю близько 10 мільйонів гривень.

Власниця бізнесу пояснила, що підприємці не мають грошей сплатити Торговельному центру за березень та квітень, адже через такий форс-мажор як початок війни, вони були змушені закрити магазин.


Підприємниця також пояснила, що питання порушення договору має розглядатись в судовому порядку.

«Якщо суд скаже, що я все-таки винна їм гроші, я з цим погоджуюсь. Відповідно, я буду платити, але не віддавати мені моє майно – це як мародерство. Є стан війни і я хочу забрати своє», – додала підприємець.

За її словами, в такій ситуації опинились і інші орендарі ТЦ «Порт Сіті». Підприємці залякані, що їх не випустять з товаром.

На своїй сторінці ТЦ «Порт Сіті» опублікувало звернення, де наголошує, що всі взаємовідносини з партнерами відбуваються виключно в правових рамках згідно з чинним законодавством України та діючих договорів оренди, підписаних з партнерами:

Зважаючи на ситуацію, що склалась у співпраці з одним із партнерів та інформацію, опубліковану на порталі УНІАН, адміністрація ТРЦ Порт Сity наголошує та гарантує, що всі взаємовідносини з партнерами відбуваються виключно в правових рамках згідно з чинним законодавством України та діючих договорів оренди, підписаних з партнерами.

Вважаємо, що гучні заяви про мародерства та зловживання, як мінімум, не коректні у час, коли адміністрація намагається забезпечити повноцінне функціонування комплексу задля підтримки партнерів, працівників та відвідувачів. Вважаємо, що подібні заяви робляться з метою уникнення взятих на себе зобов’язань, використання ситуації, що склалась в країні, на власну користь, а також сіяння паніки серед партнерів та працівників комплексу.

Нагадуємо, що ми виконуємо розпорядження Президента України про відновлення роботи бізнесу на територіях, де не ведуться активні бойові дії, задля підтримки економіки країни. З 177 орендарів, станом на сьогодні, у ТРЦ ПортCity працює 123!

Все буде Україна!».