19 серпня: синя смужка трусів, коти-чаклуни та красень-іменинник Стас Ольшевський

19 Серпня 2018

відбитків, проголосив дареготипію «подарунком світу», завдяки чому фотографія змогла стати загальнодоступною технологією.

Ф. Рузвельт і прем'єр-міністр Великої Британії В. Черчилль підписали таємну угоду про співробітництво у створенні атомної бомби.

20 серпня.

ітній день гуманітарної допомоги та Всесвітній день фотографії, а в Україні святкують День пасічника.

журналістка Тетяна Грішина.



КРАСЕНЬ ДНЯ: АКТИВНИЙ СТАС

вітає іменинників зі святом і зичить, аби усе життя мало солодкий присмак меду, щоб друзі та рідні завжди були надійною опорою та підтримкою і щоб робота приносила радість, а відпочинок завжди дарував тільки яскраві та приємні враження.

ПОГОДА В ЛУЦЬКУ:

зустрівши нас безхмарним ранком, погода змінилася вже у середині дня, й хмари протримаються до вечора. Без опадів.


:

»

Кіп’яток» уже переглянуло 152 тисячі і це лише початок.

Гумористина пісня дарує гарний настрій та заряджає енергією.

яток є талановитий волинянин Аркадій Войтюк.

ФАКТИ ДНЯ:

У багатьох народів кішка асоціюється з чимось надприродним і потойбічним, з цим граційним і гордою твариною пов'язано безліч легенд, забобонів і прикмет.


У стародавніх єгиптян кішка шанувалася як священна тварина, її пов'язували з Місяцем і богинею Баст - покровителькою шлюбів. Бог сонця Ра був зображений у вигляді кота, який вбиває Змія Темряви. Чорні кішки завжди були символом пітьми, нещасть і смерті.

Пропонуємо вам кілька цікавих фактів про котів та магію:

Маги стверджують, що кішка здатна побачити привид.

***

В кішок належать відьмам вселялися демони, які виконували таємні доручення своїх власник.

***

У 1556 році в Англії була засуджена як відьма, жителька Челмсфорда Елізабет Френсіс. Елізабет розповіла на суді, що у неї був кіт по кличці Сатана, що виконує для неї особливі доручення. В якості винагороди за виконану роботу Сатана отримував краплю її крові.

***

З життя відьом відомо, що вони здатні дев'ять разів перетворюватися в кішку. Можливо, саме тому прийнято вважати, що у кішки дев'ять життів.

***

В Шотландії вірять, що в шотландському нагір'ї живе зграя диких кішок. Ці кішки є насправді замаскованими відьмами і звуть їх кішками - ельфами. Кішки-ельфи набагато крупніше звичайних кішок, у них чорна шерсть і лише на грудях мається біла плямочка. У цих тварин підняті хвости і вздиблена шерсть.

***

Незважаючи на те, що чорна кішка є символом чаклунства і темних сил, в деяких країнах вірять, що вона приносить удачу. Приміром, там вважається, що похована на поле кішка забезпечить багатий урожай.

***

Однак найчастіше чорну кішку бояться. Практично в усьому світі вірять, що чорна кішка, яка перетинає дорогу, приносить нещастя. Також існує повір'я, що якщо кішка перестрибне труну з небіжчиком, то той стане вампіром.

***

Проте в багатьох країнах вважається, що чорна кішка в будинку захищає його від негативу і впливу злих сил.

***

Деякі цілителі запевняють, що коли в будинку відбуваються дивні речі й немає відчуття затишку, варто завести кота. Вже за кілька днів атмосфера у оселі має покращитись.

***

Багато хто стверджує, що якщо покласти кота чи кішку на місце, що болить, то через деякий час біль проходить.

Робін Гуд

Не встигнувши повернутися з Хрестового походу, він разом зі своїм товаришем-мавром розпочинає війну проти корумпованої англійської влади в особі шерифа Ноттінгему.

.

.

.

Леонардо ДіКапріо.

Тарон Еджертон, Джеймі Дорнан, Джеймі Фокс, Бен Мендельсон, Пол Андерсон, Ів Г'юсон.

ФОТО ДНЯ:

Автор: Тарас ЦИБУХ


ЦИТАТА ДНЯ: