Натяжна, рельєфна, фарбована – як декорувати стелю своєї мрії

14 Серпня 2018

Стеля в приміщення вважається окрасою, адже навіть саме його сприйняття залежить від оформлення стелі, візуально збільшуючи або зменшуючи простір. Стильна стеля здатна підкреслити достоїнства квартири, тому тут особливо важлива гармонія з обробкою підлоги і стін.

Визначаючись з колірним рішенням, врахуйте, що неправильно робити всю стелю в єдиному кольорі. Зробіть ошатною одну кімнату, а решту оформіть в більш спокійних тонах. З яскравими декорованими стінами стеля служить пом'якшувальним доповненням, а при використанні спокійних тонів стін зробіть акцент на стелі, посиливши його декором.


Різновиди оздоблювальних матеріалів на ринку дозволять здійснити будь-які дизайнерські рішення: можете пофарбувати стелі фарбою (але необхідно зробити це акуратно, щоб уникнути утворення смужок), а можете використовувати шпалери (однак, врахуйте, що клей повинен бути більш густий, ніж при наклеюванні на стіни).

посиланням.

Ковелі. Вони представлені широкою гамою колірних рішень, текстур, а також особливостями поверхні, яку можна зробити гладкою або зігнутою в трьох проекціях, що дозволяє створити неповторний просторовий ефект, наприклад, намету, купола, арки чи місячного кратера. Такі стелі не лише красиві, а й функційні, адже легко миються м'якою ганчіркою з мийними засобами.


Оздоблення гіпсової або пластикової ліпниною трапляються рідко. Гіпсова ліпнина може бути виконана за індивідуальним замовленням і зазвичай застосовується для усунення дефектів стелі.

Багаторівневі стелі дозволяють моделювати арки, виступи і перегородки будь-якої складності для створення неповторного сучасного вигляду.



Стельова плитка теж трапляється рідко в різних стильових рішеннях. Вона може бути подібною на дерево, камінь, тканину або покрита плівкою чи рельєфом, що імітує різьблення по дереву або ліпнину. До того ж, стельова плитка є дешевим способом для створення рельєфної стелі.



Це лише кілька способів декорувати стелю своєї мрії, але заручившись фантазією та порадами професіоналів, можна втілити навіть найсміливіші бажання.