Нардепа з Луцька затримали в Китаї

27 Квітня 2018

Історію своїх пригод депутат детально описав у Фейсбуці.

«Я і китайська «в'язниця», або я «люблю» рррр :( наш МЗС а ще ррр ненавиджу старого зразку Дипломатичний паспорт: без чіпа і не пластиковий.

Отже... Після прильоту в Гонконг делегація на двох авто вирушила в Китайську Народну Республіку в м. Шеньчжень. На пішоходному переході кордону мене затримали для з'ясування багатьох питань:

1.Не сподобався Дипломатичний паспорт (Без чіпа, якість друку, старий зразок, фото)

2.Затримали і почали:- Більше години кудись дзвонити і щось перевіряти, голкою пробувати приклеєність фото, щось царапати....

3. Сама жесть була далі.

- інший працівник паспортного контролю підійшов з моїм паспортом та запитав чому поцарапане фото?...(пам’ятаєте вище попередній був з голкою по фотографії) Капець. Усмішка в мене зникла і я задумався про поглиблене вивчення китайської мови

Корочше кажучи, жесть.... Зателефонував у посольство України. Всупереч малюнку (на фото видно) де вказано, що не можна говорити і користуватись телефоном. Черговий перевів дзвінок. Я в роумінгу послухав музику, але... приємний жіночий голос з'явився. Після того я передав телефон працівнику паспортного контролю (всупереч правилам для попередньо затриманих вийшов до нього в кабінку). Іііі хеппі енд:- мене повідомили що скоро буде все ок.