Луцькі лицарі привезли медалі із Чемпіонату світу та шукають приміщення для тренувань. ФОТО

03 Липня 2018

IMCF World Championship.

Про це під час презентації у Молодіжному центрі Волині розповів капітан “Айна Бера Луцьк” Сергій Ващук.

відбувався Чемпіонат, лучанам потрібно було пройти 4 відбіркових етапи в національну збірну. А наприкінці ще одним спражнім етапом відбору став візовий центр Британії, який відсіяв 40% бійців.

“За дивним збігом обставин, це були найбільш топові бійці”, - зауважив Сергій.

Але не дивлячись на всі перешкоди та високий рівень конкуренції, українська команда здобула “золото” у номінаціях “5х5” та “Щит-меч”, срібло в “16х16” (хоча насправді в українській команді було лише 12 учасників), а також в жіночих - “Щит-меч” та “3х3”. І в підсумку - завоювала “срібло”.

До слова, наступного року цей Чемпіонат пройде в Україні.

Після приїзду із Шотландії луцькі лицарі вибороли перемоги на Чемпіонаті України з середньовічного бою, фестивалях “Срібний Татош”, “Форпост”.

Руйнують міф про те, що лицарське ремесло - не жіноча справа, учасниці луцької команди, серед яких Карина Дикса.

розповідає дівчина.

Разом із участю в українських та світових турнірах, “айнаберівці” хочуть популяризувати лицарський рух у рідному місті. Тим більще, що тут є унікальна історична локація - Замок Любарта.

“Обладунки, змагання, кубки - це все круто, але раніше у плані відтворення історії, реконструкції боїв Луцьк був набагато потужнішим. Хочемо досягнути ттого рівня”, - кажуть лицарі.

А для цього їм потрібне приміщення, де можна проводити тренування і зберігати обладунки. Бо наразі весь необхідний реманент кожен зберігає окремо.

.

Цей проект виграв у конкурсі кращих громадських ініціатив жителів Луцька.

А вже 10 липня клуб виїжджає на найбільшу реконструкцію середньовічної битви - “Грюнвальд-2018”, а наступними фестивалями та турнірами стануть “Ніч у Луцькому замку”, “Воїни епох” у Львові, “Середньовічний Лучеськ. Доблесть віків” та інші.