Як відомі волиняни пірнали в ополонки

19 Січня 2016
Занурюватися в освячену воду на свято Господнього Богоявлення 19 січня – давня християнська традиція. Та аби наважитися на такий крок, особливо коли на термометрі хай невеликий, але – «мінус», треба або надзвичайно тверда віра, або – неабияка сміливість і відважність.

А якщо все ж вдасться здійснити такий «подвиг» – гріх не поділитися цим з друзями, показавши приклад та закликавши долучатися до водохрещенських обрядів. «Таблоїд Волині» підшукав серед волинян сміливців, які цього року відчули на собі таїнство святої купелі.

Ректор Луцького національного технічного університету Петро Савчук розповів, що «вирішив вперше на Хрещення Господнє з колегами скупатися. Відчуття дійсно неповторні!».

[caption]
Ректор Луцького національного технічного університету Петро Савчук наважився на занурення у воду разом з друзями[/caption]
[caption]
Заходили у воду поодинці[/caption]
[caption]
За виразом обличчя і не скажеш, що на вулиці «мінус», а Петро Петрович – без одягу[/caption]

Волинські самооборонівці вирішили скупатися ще вночі. «З побратимами самооборонівцями пірнули в ополонку. Вночі занурення особливіше. Приємно, що громада села Гірка Полонка з кожним роком покращує благоустрій місце купелі, цього року уже навіть з освітленням», – поділився на своїй сторінці у соцмережі Богдан Климчук.

[caption]
Волинські самооборонівці скупалися ще вночі[/caption]
[caption]
Богдан Климчук каже, що вночі купель – особлива[/caption]
[caption]
Занурюватися вирішили у селі Гірка Полонка поблизу Луцька[/caption]

Луцькі підприємці-перевізники Сергій Тарадюк і Віталій Садовий купалися у цілющому джерелі Святої Анни.

[caption]
Перевізники Сергій Тарадюк і Віталій Садовий купалися у джерелі Святої Анни[/caption]

Скупатися наважилися і луцькі чиновники: начальник відділу у справах молоді і сім'ї Олексій Веремійчик та голова комітету із фізичної культури і спорту Юрій Волинець.

[caption]
Начальник відділу молоді та сім'ї Луцької міської ради Олексій Веремійчик, схоже, в крижаній воді не вперше[/caption]
[caption]
Веремійчик у коментарі під фото привітав «новоспеченого моржа» Юрія Волинця[/caption]
[caption]
А от про самого Веремійчика друзі в коментарях відгукнулися, що «пливав як тюлень»[/caption]

До водохрещенських традицій долучився журналіст Вадим Панафідін.



Скупався у посвяченій купелі і начальник сектора зв'язків із засобами масової інформації та роботи з громадськістю волинських «надзвичайників» Володимир Нестеров. «Будьте крепкі, як вода Йорданська та вода в річці Стир біля села Жидичин! Дотримуючись традицій, уже втретє поспіль випробовую себе крижаною водою на це велике свято! Всім раджу відчути цю благодать! П.с. кожного року людей тут все більше!», – підписав фото чоловік.

[caption]
Начальник сектору зв'язків зі ЗМІ волинських «надзвичайників» Володимир Нестеров занурюється третій рік поспіль[/caption]
[caption]
Фото підтверджує: жодних маніпуляцій, занурювався Нестеров як і годиться – з головою[/caption]

Долучилися до купань і волинські свободівці, зокрема, перший заступник голови Волинської обласної ради Олександр Пирожик, депутат Луцької міської ради Богдан Богонос, кандидат на посаду Луцького міського голови Сергій Кудрявцев.

[caption]
Депутат Луцької ради Богдан Богонос, перший заступник голови облради Олександр Пирожик, активіст «Свободи» Андрій Білан[/caption]

[caption]
Серед свободівців, які не побоялися крижаної води – і Сергій Кудрявцев[/caption]

Активісти громадського руху «Народний контроль» відсвяткували свято Хрещення Господнього купанням у джерелі села Баїв Луцького району. Серед них – депутат Луцької міської ради Павло Данильчук. До речі, політик у справі зимового купання – профі. Вперше занурився в крижану воду ще десять років тому.

[caption]
Павло Данильчук купається в крижаній воді не лише на Водохреще[/caption]

Депутат обласної ради Михайло Імберовський теж дотримується традиції водохрещенських купань.





Менеджер гурту «Фіолет» Марина Хромих у дуже красивій сорочці пірнула в крижану воду.





[caption]
Активіст Василь Шевчук, менеджер гурту «Фіолет» Марина Хромих та активіст Андрій Гаврищук[/caption]

Директор департаменту інфраструктури і туризму Волинської ОДА Іван Мирка занурився в бочку. Сподіваємось, вода в ній теж крижана.

​[caption]
Директор департаменту інфраструктури і туризму Волинської ОДА Іван Мирка [/caption]

Помічник директора компанії «Богдан Моторс» Роман Романюк цього року купався вперше. «Переконаний, що тепер це стане традицією й на кожне Водохреща я слідуватиму давньому обряду», – пише Роман Романюк.

[caption]
Помічник директора компанії «Богдан Моторс» Роман Романюк [/caption]




Депутат Луцької мської ради Микола Яручик виклав відео свого сміливого занурення.

Водохреще 2016.

Опубліковано Миколою Яручиком 19 січня 2016 р.


Ще одним відео, правда вже після занурення, потішив народний депутат від Волині Ігор Гузь. У вишиванці привітав усіх зі святом та побажав «мужання».

Христос хрещається!Цього року, разом з громадою занурювався в ополонку на озері в с. Згорани Любомльського району.Вам всіх благ та гараздів)

Опубліковано Ігором Гузем 19 січня 2016 р.

Читати ще