Луцьк заполонили студенти у мантіях

08 Вересня 2016
Студенти-першокурсники та магістри першого року навчання найстарішого вишу Волині, Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки, взяли участь у святковому інавгураційному відкритті 2016/2017 навчального року.

Читайте також: «Ні, мам, Громик – то не мій хлопець, то наш декан» – про що говорили студенти на посвяті









Урочистості стартували біля головного корпусу, де зі словами благословення до присутніх звернувся митрополит Луцький та Волинський Михаїл. Він побажав студентам залишатися такими ж патріотами, якими вони були, обираючи для навчання не закордонний, а рідний виш. Також, владика закликав на усіх Боже благословення і традиційно покропив свяченою водою.




Від головного корпусу колони студентів усіх факультетів та чолі з деканами рушили урочистою ходою через проспект Волі до стадіону СНУ «Спортивне ядро». Перехожі на вулицях вітально махали руками, активно фотографували та знімали на камери велелюдну процесію у мантіях.







Першокурсник факультету інформаційних систем, фізики та математики Юрій Федонюк виголосив урочисту присягу студента, якою пообіцяв навчатися на благо вишу, Волині та України. Разом із ним тричі присягнули усі присутні студенти-новобранці.

Зі словами вітань до винуватців свята звернулися ректор Ігор Коцан, голова ОДА Володимир Гунчик та міський голова Микола Романюк.
Зокрема, зауважили, що місце для основної частини урочистостей вибрано невипадково, адже спорт має бути у житті кожного студента, що прагне бути здоровим і добре навчатися.

На свято завітали гості із сусідньої Польщі. Ректор Люблінського католицького університету імені Івана Павла II, ксьондз Антоні Дембінський зазначив, що поряд із науковими дослідженнями та навчанням неодмінно повинен бути обмін досвідом, ідеями, творчістю, зустрічі та нові цікаві знайомства.

Окрім слів вітань, для студентів, їхніх батьків та друзів підготували концертну програму, а на завершення святкування першокурсники випустили у небо букети синьо-жовтих повітряних кульок.



















Читати ще