«Солодкий букет» від майстринь із Луцька

01 Квітня 2015
Лучанки Катерина Бай та Катерина Качук виготовляють яскраві солодкі подарунки своїми руками.



Катерина Бай – власниця майстерні подарунків «Солодкий букет». Дівчина розпочала виготовляти солодкі букети з цукерок ще п’ять років тому.



«У мого дядька є магазин із солодощами, - розповідає дівчина. - Він запропонував мені створювати святкові композиції з цукерок. Мені ця ідея дуже сподобалася. Пам’ятаю, коли створювала свою першу композицію, то витратила на неї аж два дні. Було дуже важко. Я усього навчилася сама. Це вже зараз можна знайти в інтернеті різноманітні майстер-класи із виготовлення солодких букетів».

Зараз Катерина урізноманітнила асортимент власних виробів: до букетів із цукерок додалися композиції з памперсів, м’яких іграшок, кавові та грошові дерева, весільні аксесуари, прикраси і навіть карта України.



«Моя робота – це хобі, улюблена справа. Нині дуже збільшився попит на вироби ручної роботи. Це дуже популярно у Тернополі та Львові. Луцьк у цьому плані відстає», - ділиться майстриня.



Катерина зізналася, що має дуже багато замовлень. Тому залучила до співпраці свою одногрупницю Катерину Барабошко. Панянки разом навчалися в Інституті мистецтв СНУ імені Лесі Українки.



«Катя надзвичайно талановита дівчина, - розповідає майстриня про подругу, яка зголосилася на допомогу. - На її навчання не витратила багато часу. Вона схоплює усе находу і у неї це дуже добре виходить. Під час створення композиції дуже важлива думка іншої людини. Тому не лише я навчаю Катю, але й вона мене».

Дівчата розповідають, що час на виготовлення визначається конкретною композицією: на великі за розміром роботи іде кілька днів, а на невеличкі - кілька годин.











«Для виготовлення солодких подарунків використовуємо чимало декоративних матеріалів: гофрований папір, органзу, целофан для обгорток, атласні стрічки різних кольорів, намистинки, флористичний оазис, цукерки, кіндери та шоколадки. Ми можемо створити подарунок для кожного. Намагаємося не повторюватися, щоб зацікавити людей», - ділиться Катерина.

Майстрині беруть участь у різних виставках та заходах, де демонструють свої роботи. Дівчата навіть виготовляли подарунок на день народження меру Луцька Миколі Романюку, а також створювали аксесуари для фотосесій для благодійного арт-проекту «Фото-патріота».









«Букет із цукерок – це універсальний подарунок, - каже Катерина. - Навіть, якщо людина з’їсть усі цукерки із свого подарунку, то він все одно залишиться красивим і ще довго буде милувати око».

Дівчата планують втілити в життя ще багато ідей та створити чимало композицій.

«Планів дуже багато. Хочемо розширити виготовлення не лише солодких цікавинок, а й залучити до співпраці інших талановитих майстринь. Головне, щоб у нашій країні нарешті настав мир», - запевняють умільці.









































Майстерня подарунків "Солодкий букет"
bykatia.in.ua
(095) 569-57-83
(063) 421-76-86

Читати ще