На Волині планують витратити 26,5 мільйонів на відзначення ювілею Лесі Українки

10 Вересня 2020

На Волині планують масштабно відсвяткувати 150-річчя з дня народження Лесі Українки. На це місцева влада хоче витратити понад 26,5 мільйонів гривень.

Ювілей волинської поетеси відзначатимуть 25 лютого 2021 року, і саме до цієї дати влада запланувала низку культурних заходів, йдеться у повідомленні на сайті Волинської облради.

Постійна комісія з питань освіти, науки, інформаційного простору, культури та мови, національного і духовного розвитку, сім’ї, молоді, спорту та туризму рекомендувала до розгляду проєкт рішення Про затвердження Регіональної програми з відзначення 150-річчя від дня народження Лесі Українки.

За словами очільниці управління культури, з питань релігій та національностей ОДА Ольги Чубари, проєкт Програми передбачає проведення фестивалю «Берегиня», конкурсу читців «Лесина осінь», конкурсу хорового мистецтва з виконання творів на слова Лесі Українки, а також ремонт «сірого» та «білого» будиночків у музеї-садибі в селі Колодяжне.

Загальний фінансовий ресурс – понад 26,5 мільйонів гривень. Левова частка – державний бюджет. З обласної казни передбачають витратити 870 тис. грн, ще 450 тис. грн – з місцевих бюджетів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «СЬОГОДНІ ЛЕСЯ ТАКА»: У ЦЕНТРАЛЬНОМУ ПАРКУ ЛУЦЬКА ВКОТРЕ ПЕРЕФАРБУВАЛИ ПАМ'ЯТНИК. ФОТО