Запеклі поєдинки та ефектне шоу: чим дивує спортивна академія «ANT». ФОТО

19 Травня 2019

Фото: Лідія КОЖЕВНІКОВА
Текст: Аліна ХОЛБАН

«Неможливих речей немає. Є недостатня кількість спроб», – така цитата Любка Дереша зустрічає на вході спортсменів та відвідувачів «ANT Sport Health Academy», що на Ковельській, 40.

18 травня, після чотирьох місяців тестового періоду, нова академія увірвалася в спортивний простір Луцька ефектним шоу та чотирма запеклими боями з тайського боксу. Гучним та яскравим відкриттям академія одразу заявила про себе, як про спортивний клуб високого рівня.



Ініціатива створити «ANT Sport Health Academy» належить Олександру Христюку – лікарю за фахом та любителю тайського боксу.

«Оскільки я лікар, моя головна мета – здорове суспільство. А спорт – це один з найдієвіших методів підтримання сили та здоров’я громадян», – вважає Олександр.

Колись чоловік привів на тайський бокс свого сина, а в результаті і сам зацікавився бойовим мистецтвом. З цього і почалося його знайомство з луцькими спортсменами, зокрема єдиним на Волині майстром спорту з муай-тай Сергієм Снитюком.


У новому спортивному клубі Сергій тренує дорослу групу та готує бійців до змагань. Його головне досягнення на сьогодні – перемога на топовому ринзі Таїланду – Люмпіні. Сергій вважає, що справжній тренер має відчувати свого спортсмена, а мотивувати учнів треба власним прикладом.

Ввечері 18 травня у залі «ANT» зібралося чимало поціновувачів бойового мистецтва, вболівальників та спортсменів. У чотирьох динамічних поєдинках змагалися топові бійці України різного віку та вагових категорій. Серед учасників – представники спортивних клубів Луцька, Києва, Рівного, Львова. Наймолодшим бійцям – по 11 років.



Популяризуючи здоровий спосіб життя, академія «ANT» пропонує клієнтам різноманітні напрямки тренувань. Так, окрім занять з тайського боксу, можна відвідати функціональні тренування, фітнес, trx зону, тренажерний зал з якісним обладнанням американського виробництва.

Команда «ANT Sport Health Academy» – це згуртований колектив справжніх професіоналів. Серед них – молода фітнес-тренерка Лада Христюк, майстер спорту з художньої гімнастики. Одним з головних аспектів тренувань спортсменка вважає моральну підтримку своїх підопічних. «Я дуже люблю своїх клієнтів та підтримую їх. Всі, хто до нас приходять, стають нашими друзями. Вважаю, що тренер повинен мати терпіння, любити свою роботу та вміти доносити до учнів найважливіше», – ділиться Лада.

Окрім дорослих, в академії «ANT» тренуються і діти. Роман Демчук, тренер дитячої групи з тайського боксу, займається спортом з 2011 року. Найважливішим у своїй роботі він вважає відповідальність за учнів. Оскільки діти – специфічна аудиторія, Роман намагається до кожного знайти індивідуальний підхід.


Нова спортивна академія не тільки пропагує спорт серед молоді, але і долучає лучан до культури видовищних бойових мистецтв. Під час відкриття публіка познайомилась з традиційним танцем рам муай, який бійці виконують перед боєм, побачила ритуальні елементи одягу – монгкон і праджат та почула традиційну тайську музику, що задає ритм бою.

Ефектні поєдинки та вражаюче шоу дали потужний старт новій справі луцьких спортсменів. І щирі емоції глядачів – чи не найкраще тому підтвердження.


































































***
Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Таблоїд Волині» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу пишіть на редакційну електронну адресу [email protected].

14
Знайшли помилку? Виділіть частину тексту і натисніть CTRL + Enter