Як волинські спортсмени шукали туалет на змаганнях з пауерліфтингу

15 Лютого 2016
Одні з найчисельнііших змагань в Україні зі жиму лежачи, становій тязі та екстримального жиму (в екіпіруванні та без) відбулися 12-13 лютого у Новограді-Волинскому. На «Третьому Кубку Звягеля» («Zvyagel Cup 2016») було 183 номінації.

Сюди приїхали спортсмени з Києва, Турійська, Житомира, Білої Церкви, Новоград-Волинського, Славути, Ковеля, Малина, Олевська, Львова, Шепетівки, Одеси, Миколаєва, Яремча, Радомишля, Рівного та Вінниці.

Змагання організовувала Ukrainian Powerlifting Committee. Головною інтригою змагань стало протистояння у вправі «жим штанги лежачи», адже тут змагалися кращі спортсмени з Києва, Житомира, Турійська, Луцька, Славути, Ковеля та Білої Церкви.

Обласний центр Волині представили вихованці фітнес-клубу «Альфа Юніверс». У складі команди – майстер спорту Сергій Ковальчук, кандидат в майстри спорту ВПАУ Богдан Сидорук, майстер спорту ВПАУ Віталій Демедюк, спорсмени Андрій Шворак, Анна Поліщук та Олександр Тупайло.

«Атмосфера змагань чудова, була велика кількість учасників – 183 номінації. Щодо проведення самих змагань, то рівень обладнання не відповідав нормам, і це – головний мінус, – ділиться враженнями Віталій Демедюк. – Організаторам хотілось би побажати тільки одне – якщо організовуєте змагання з великою кількістю учасників, забезпечте їх елементарним – туалетом. Бідні спортсмени мусили бігати по закладах громадського харчування і проситись до вбиральні. Попри всі мінуси, це не вплинуло на гарний настрій і чудовий спортивний дух».

Загалом луцька команда здобула 4 командне місце. В командному заліку Сергій Ковальчук подолав штангу вагою 180 кг, що вивело спортсмена на 1 місце серед юніорів (20-23 роки) та 2 місце серед відкритої вікової групи. Анна Поліщук подолала штангу вагою 57,5 кг, що вивело спортсменку на 2 та 3 місце серед абсолютної першості. Віталій Демедюк виступав в екіпірувальному дивізіоні та подолав штангу вагою 140 кг, це стало дебютом спортсмена в цьому дивізіоні.

Олександр Тупайло виконав норматив кандидата в майстри мпорту UPC з багатоповторного жиму. Поборовся, але, на жаль, не виконав нормативу Андрій Шворак (вагова 82,5 кг), якому підкорилась штанга вагою 122,5 кг.

«Висловлюємо велику подяку головному тренеру клубу фітнесу «АЛЬФА-Юніверс» Євгенію Немцу та ТзОВ «Маневичіагробуд», завдяки яким здійснювалась підготовка і поїздка», – каже Віталій Демедюк.













0
Знайшли помилку? Виділіть частину тексту і натисніть CTRL + Enter