Волинська веслувальниця виборола «срібло» на Чемпіонаті Європи

05 Травня 2015
На Чемпіонаті Європи з веслування на байдарках і каное, який відбувається в місті Рачице (Чехія) лучанка Марія Повх взяла срібну нагороду.

У фінальному заїзді жіночих байдарок-четвірок на олімпійській дистанції 500 метрів українська команда у складі Марії Кічасової, Марії Повх, Анастасії Тодорової та Інни Гріщун показала час 1 хвилина 37,18 секунд. Українки випередили «бронзових» росіянок більш, ніж на 0,6 секунди. Першими в гонці фінішували білоруски (1 хвилина 35,58 секунди), - повідомляють «Волинські новини».

На олімпійській дистанції 500 метрів у категорії байдарка-двійка Повх фінішувала п’ятою.

«Результатом задоволений, бо в нас давно вже українська «четвірка» не виходила на призові місця, - розповідає заслужений тренер України Тарас Шевченко.

«А тим більше, що в цьому році спортсмени боротимуться за олімпійські ліцензії на Чемпіонаті світу. Це дає надію. У «двійці» вона двічі була п’ятою, минулого року на Чемпіонаті світу була сьомою. Цей результат, я вважаю, є доволі пристойний. Будемо працювати над тим, щоб на Європейських олімпійських іграх в Баку Марія добре виступила. А далі ми націлені добре виступити на Чемпіонаті світу», - наголосив Шевченко.

На дистанції каное-двійка 200 метрів ковельський веслувальник Володимир Троцюк зайняв шосте місце.
0
Знайшли помилку? Виділіть частину тексту і натисніть CTRL + Enter