Волинські спортсмени захистили свої статуси тренерів з греплінгу у Києві. ФОТО

24 Червня 2020

Чотири спортсмени з Волині захистили свої статуси тренерів з греплінгу на Всеукраїнському тренерсько-атестаційному семінарі з греплінгу та панкратіону.

Подія, яку організувала Федерація панкратіону і греплінгу України, відбувалася у Києві 20-21 червня.

Спортсмени клубу «Garda» Дмитро Ковальчук та Іван Сильман отримали статуси тренерів 1-ї категорії з греплінгу. А головний тренер клубу Михайло Савчук отримав звання тренера вищої категорії. Це перший тренер на Волині, який отримав такий статус з греплінгу офіційно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ПРО МОЛОДОГО БІЙЦЯ-ЧЕМПІОНА З ЛУЦЬКА ЗНЯЛИ ФІЛЬМ. ВІДЕО

Аби успішно пройти атестацію, борцям необхідно було продемонструвати свій арсенал знань щодо застосування різних видів техніки у боротьбі як у стійці, так і в партері, а також провести кілька поєдинків з різними супротивниками, щоб показати свій борцівський рівень.

До слова, у градації греплінгу можуть бути чотири статуси: тренер 2-ї та 1-ї категорій, тренер вищої категорії і заслужений тренер.

«Це закрита подія. Туди приїздять тільки ті, хто має певний борцівський рівень для того, щоби підтвердити свій статус. Ми відвідуємо такі семінари регулярно для того, щоб підтвердити свій статус та підвищити свій професійний рівень», – додав Михайло Савчук.

Якщо раніше до Федерації греплінгу Волині входили лише спортсмени клубу «Garda», то цьогоріч її поповнили й спортсмени з дружнього клубу «Воїн». Відтак, спортсмен цього клубу Солтан Велієв також атестувався і отримав статус тренера першої категорії із греплінгу.





2
Знайшли помилку? Виділіть частину тексту і натисніть CTRL + Enter