Успішно!

«Завдяки всім вам я тут!»: волинська «Валькірія» виступила на Олімпійських іграх-2024. ФОТО

«Завдяки всім вам я тут!»: волинська «Валькірія» виступила на Олімпійських іграх-2024

Українська метальниця молота Ірина Климець опинилася поза фіналом Олімпійських ігор-2024.

Волинська «Валькірія», відома метальниця молота Ірина Климець виступила на Олімпійських іграх-2024.

Своїми враженнями вона поділилася на своїй інстаграм-сторінці.

«Я – Українка!

Я завжди гордістю ношу форму України!
І сьогодні я мала честь вийти і представляти країну на найграндіозніших змаганнях в моєму житті! Такої атмосфери і підтримки на стадіоні я за 15 років у спорті не відчувала!
Дякую за неймовірну кількість повідомлень, дякую моїй мамі, тренеру, старшим тренерам, рідному місту і області, Україні!
Дякую тату, я знаю що ти з неба сьогодні переживав за мене, я відчувала це!
Завдяки всім вам я тут!
Особлива подяка нашим воїнам, нашим захисникам, завдяки вам, ми є і є наша країна! Дякую що ви вболіваєте за нас і підтримуєте, ми віримо у вас!

Є періоди які ми повинні пройти і витримати не зважаючи ні на що! Я знаю, і тренер знає, на що я здатна! Віра – це головне, і танці ви мої в секторі ще побачите, це я вам обіцяю», – написала волинянка.

Довідково: 

Суспільне Спорт зазначає, що Климець відібралася на Олімпійські ігри-2024 завдяки перерозподілу квот. Сталося це внаслідок форсмажору: Ямайська легкоатлетична асоціація через помилку не заявила на Олімпіаду свою метальницю Найоку Клуніс, внаслідок чого останнє прохідне місце посіла українка.

Для Климець Олімпіада у Парижі стала третьою в кар'єрі. На попередніх Іграх у Ріо та Токіо їй не вдавалося подолати кваліфікацію, причому у 2021 році вона взагалі завершила змагання з результатом 68.29 метра.

Для того, щоб подолати кваліфікацію, Климець мала виконати норматив — метнути молот на 73 метри. Або ж потрапити щонайменше до топ-12 за результатами відбору. 

Першу спробу Климець виконала на 66.95 метра. Це був лише 23-й проміжний результат: від потрапляння у топ-12 на той момент українку відділяли понад три метри.

Покращити результат у другій спробі українці не вдалося — 66.61 метра. Відтак, Климець мала лише одну спробу для того, щоб вирвати для себе прохід у фінал. Однак українська легкоатлетка не змогла покращити результат першої спроби — метнула молот на 65.70 метра.

Українська метальниця молота Ірина Климець опинилася поза фіналом Олімпійських ігор-2024. 

Додати новий коментар