«Волинь» втрачає гравців, але все ще розраховує на вихід в УПЛ

28 Січня 2021

Луцька «Волинь» готується до старту другої частини сезону в Першій лізі, паралельно вирішуючи кадрові проблеми.

Коли перед початком сезону 2020/21 луцьку команду очолив колишній нападник клубу Василь Сачко, у фанатів «Волині» було багато сподівань щодо успіху «Хрестоносців» у боротьбі за повернення до Прем’єр-ліги. Втім, уже перші тури показали, що в цьому процесі легкого життя вболівальникам годі й чекати, а турнірне становище «Волині» змінювалося немов на американських гірках.

Змінювалася думка щодо перспектив «Волині» підвищитися у класі у букмекерських експертів. Зокрема у компанії Бетсіті, чий додаток завжди готовий порадувати любителів парі на український футбол різноманітними цікавими варіантами, котирування на вихід «Хрестоносців» до УПЛ спершу росли до позначки 8.00 (це приблизно 12% вірогідності), а потім падали до коефіцієнту 3.00 (близько 33%), і це красномовна характеристика всього сезону у українській Першій лізі, як для підопічних Сачка, так і для всього дивізіону, що встиг настраждатися і від пандемії коронавірусу, і від пов’язаних з нею організаційних стресів.

На зимову перерву «Волинь» зрештою відправилася на 7-й сходинці турнірної таблиці, з 7-очковим відставанням від лідера – «Агробізнеса», та 4-очковим відставанням від «Чорноморця», що перебуває на третій сходинці, яка дає право розраховувати на місце у Прем’єр-лізі наступного сезону. Але у луцької команди є суттєвий плюс у порівнянні з конкурентами – одразу два матчів в запасі на фоні «Агробізнеса», та матч на фоні одеситів.

Звісно, скористатися шансом наздогнати опонентів ще треба зуміти, і в цьому плані дуже важливим буде якісний склад команди, який зміг би добувати перемоги в умовах важкого графіку поєдинків. І от як раз із складом «Хрестоносців» є серйозні проблеми. Адже як повідомляє сайт Фаворит, взимку «Волинь» розпрощалася вже одразу з шістьма гравцями! Луцьк залишили Валерій Болденков, якого вже можна вважати справжнім ветераном клубу, а також Роман Никитюк, Ігор Сікорський, Олександр Бондаренко, Юрій Тетеренко та Джуліан РюфьєКейта. А от на зміну цих гравцям клуб поки що не підшукав нікого.

Сачко наразі заявляє про список «хороших якісних футболістів», які можуть приєднатися до «Волині», але при цьому уточнює – це станеться лише тоді, коли підсилення буде погоджено з керівниками та засновниками клубу. Тобто гарантій поки що немає.

Звісно ж, саме від кадрового підсилення буде багато в чому залежати успіх «Волині» у боротьбі за вихід до УПЛ. Луцькі вболівальники вже скучили за баталіями у найвищому дивізіоні, е «Хрестоносців» не було вже з 2017-го року, і вони сподіваються, що клубні «боси» також розділяють їх бажання повернутися до української футбольної еліти.

0
Знайшли помилку? Виділіть частину тексту і натисніть CTRL + Enter