Відома луцька тренерка розповіла, як тримати себе у формі

25 Квітня 2019

Текст: Аліна ХОЛБАН

Складно в це повірити, але до літа лишається трохи більше місяця. Дехто вже починає подумки ніжитися на сонячному морському узбережжі, а спорт та здорове харчування знову набувають неабиякої актуальності.

Трохи про те, як привести себе у форму після гастрономічно насичених весняних свят, «Таблоїду Волині» розповіла Аліна Іанова – відома луцька тренерка та блогерка. Активна дівчина не тільки робить успіхи у спорті, але і допомагає іншим досягнути бажаних результатів у догляді за фігурою.

Аліна запевняє, що, окрім занять спортом, важливу роль відіграє здорове харчування:

«Зі свого раціону обов’язково треба виключити випічку, солодке, жирне, ковбаси, соуси. І, звичайно, усіляку хімію: чипси, сухарики тощо».

Проте вносити зміни у свій раціон треба поступово:

«Різко переходити на новий режим харчування не бажано. Якщо людина вживала шкідливу їжу, то перехід має тривати приблизно місяць, протягом якого треба поступово виключати з раціону шкідливі продукти. Бажано, щоб порції були невеликими, але це залежить ще й від ваги людини», – розповідає дівчина.

Тваринні жири Аліна радить замінити на молочні, а також вживати горіхи та рослинні олії: кокосову, лляну, олію авокадо. Оптимальною альтернативою у здоровому раціоні можуть стати і жирні сорти риби.

Хоча кава ніяк не шкодить фігурі, кавоманам доведеться обмежитися двома порціями на день. Також слід пам’ятати, що кава виводить з організму воду, тому любителям цього напою слід споживати більше рідини.

Задля досягнення кращих результатів, тренерка радить працювати на собою комплексно, підключаючи до здорового харчування заняття спортом:

«Звичайно, схуднути можна, лише дотримуючись збалансованого харчування. Але спорт обумовлює тонус м’язів. Тому, якщо обмежуватися лише правильним раціоном, тіло буде худим, але не підтягнутим.

Не обов’язково виділяти багато часу на спорт. Наприклад, можна займатися силовими вправами всього пару разів на тиждень. У будь-якому разі це принесе результат», – запевняє спортсменка.


***
Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Таблоїд Волині» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу пишіть на редакційну електронну адресу [email protected].

3
Знайшли помилку? Виділіть частину тексту і натисніть CTRL + Enter