У Луцьку розпочали боротьбу найкращі легкоатлети Європи. ФОТО

06 Липня 2019

Текст і фото: Мар'яна САМОЙЛЮК

Сила, легкість, грація та швидкість – саме цим насолоджуватимуться лучани та гості міста впродовж двох днів.

На стадіоні «Авангард», що у Луцьку, 6 липня стартувала подія континентального масштабу – чемпіонат Європи з легкоатлетичних багатоборств. Збірні України, Білорусі, Франції, Великої Британії, Швейцарії, Іспанії, Естонії та Нідерландів змагатимуться між собою за титул найкращої.

Поціновувачі легкої атлетики вже зібралися на найбільшому стадіоні Луцька та очікують видовища. 8 європейських збірних от-от розпочнуть змагання. Наша команда виступатиме на чолі з призером світу та Європи Олексієм Касьяновим.

Кожна збірна представлена 4 чоловіками та 4 жінками. Хто яке місце виборов, визначатиме кваліфіковане журі за сумою результатів 3 найкращих чоловіків та 3 найкращих жінок. Суддя змагань Олександр Корсунь каже, що перемогти має найсильніший і дуже надіється, що ніяких казусів не буде.

«Сподіваюся, що наша суддівська колегія створить найкращі умови для проведення змагань. Я надіюся, що переможе збірна Україна. Але прогнози в спорті – справа неблагородна. Тому, я бажаю, все-таки, щоб переміг найсильніший», – сказав він.

Допомагає створити усі умови для змагань і дружня волонтерська команда. Каріна Петросюк – одна з волонтерок.

«Легка атлетика актуальна в наш час, я сама займаюся легкою атлетикою, тому для мене це значна подія. Я впевнена, що це значна подія і для лучан і для України, тому ми не підведемо», – запевнила вона.

Побажаємо легкоатлетам успіхів, і нехай переможе найсильніший!



























2
Знайшли помилку? Виділіть частину тексту і натисніть CTRL + Enter