У Луцьку відбувся футбольний турнір між командами ІТ-компаній. ФОТО

11 Червня 2019

Фото: Юрій БОЧКО

Минулого четверга на базі розважального центру «Адреналін Сіті» відбувся перший, в рамках луцької IT-спільноти, турнір з міні-футболу Astound Football Cup. Ініціатором спортивної події виступила ІТ-компанія Astound Commerce, яка на початку цього року відкрила свій перший офіс з розробки в місті, і разом з луцьким ІТ-кластером активно розвиває місцеве ком’юніті інформаційних технологій.



Окрім представників місцевого офісу Astound, до Луцька завітали також спеціалісти з вінницького, ужгородського, київського і чернігівського представництв компанії. В товариському матчі зіграли і розробники з DevBranch та прихильники футболу з інших місцевих офісів IT-компаній. Учасники не лише побігали за м’ячем, а й поспілкувались зі своїми колегами та загалом активно й весело провели час.



Оскільки діяльність в сфері інформаційних технологій передбачає постійну роботу за комп’ютером, то в компанії Astound досить часто влаштовують для своїх спеціалістів активне дозвілля: футбольні турніри, змагання з пейнтболу, гру в волейбол та ін. Другий рік поспіль в організації існує навіть однойменна програма Astoundiada, націлена на організацію різноманітних турнірів і спортивних заходів між локальними офісами. Цього разу шляхом голосування вирішили, що позмагаються в міні-футболі у Луцьку.

Спеціаліст з підбору персоналу в луцькому офісі Astound Commerce Катерина Денисевич розповіла, що ідея провести футбольний міні-турнір у Луцьку з’явилась місяць тому.

«Зіграти товариський матч – це чудова можливість не лише зустрітись колегам однієї компанії з різних міст, а й таким оригінальним способом відзначити півроку з моменту відкриття офісу Astound в Луцьку», – поділилась Катерина.



Функціональний менеджер з Web-розробки Astound Commerce Михайло Собко зазначив, що до участі в турнірі долучилися понад 30 учасників, більшість із яких є представниками Astound, а решта – ІТ-спеціалісти з луцької компанії DevBranch.

«У нашій компанії є великий футбольний турнір, який проходить щороку. Ми також хочемо організувати змагання за кубок, які будуть відбуватися щороку на різних локаціях. До слова, Луцьк – перше з міст, в якому ми змагалися за цей кубок», – відзначив Михайло Собко.



Суддя нагадав правила гравцям, свисток – і почалася гра. За кубок Astound Football Cup змагалися такі команди: «Бей - беги», Astound, Debug Backtrace, Team Building. Тим часом на трибунах зібралися рідні, друзі, колеги-вболівальники, які палко підтримали футболістів.

Представник команди Debug Backtrace Олег Кручай, який працює в луцькій ІТ-компанії DevBranch розповів, що з радістю відгукнувся на запрошення друзів з Astound, адже хотів випробувати свої сили у грі і представити свою компанію на турнірі.

Web-розробник луцького офісу Astound Олександр Казмірчук вважає, що такого роду заходи просто необхідні всім тим, хто працює в ІТ.

«Після годин сидіння за комп’ютером варто займатися фізичними навантаженнями, бо ж недарма кажуть: «в здоровому тілі – здоровий дух». Я давненько не грав у футбол, а тут почув, що фірма організовує матч, і вирішив – треба йти!», – додав Олександр.



Сергій Телішевський приїхав з ужгородського офісу на турнір зі своїм колегою, аби не лише пограти в футбол, а й познайомитись з луцькою командою Astound.

«В Ужгороді ми намагаємось вести здоровий спосіб життя, бо робота у нас – переважно сидяча. Тому, при можливості, варто більше рухатись і займатися спортом. Для мене участь в турнірі – не лише й гра, але й спілкування з колегами, яких переважно чую через Skype», – сказав Сергій.

За результатами проведення товариського матчу перемогу і кубок Astound Football Cup здобула команда «Team Building». Почесне друге місце завоювали гравці «Debug Backtrace», і на третьому місці – команда «Бей - беги». Звання кращого бомбардира завоював гравець із чернігівського офісу Astound –Владислав Кусок.

Всі учасники матчу отримали медалі Astound Football Cup Lutsk 2019 та сувеніри на згадку про цю активну гру. Драйвовий і непередбачуваний футбольний турнір сколихнув «Адреналін-сіті» та об’єднав усіх, кому небайдужі спорт і вражаючі інформаційні технології.






***
Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Таблоїд Волині» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу пишіть на редакційну електронну адресу [email protected].

0
Знайшли помилку? Виділіть частину тексту і натисніть CTRL + Enter