Спека, мокрі майки та рекорди – «Лучеськ півмарафон 2016»

12 Вересня 2016
Фото: Роман ДОМБРОВСЬКИЙ

У Луцьку відбувся перший «Лучеськ півмарафон 2016», в якому взяли участь близько 360 професійних бігунів та просто любителів спорту та активного відпочинку. Для учасників організували забіги на 21, 10 та 5 кілометрів.

В неділю, 11 вересня, біля головного корпусу СНУ стартували усі, хто хотів перевірити свої сили та витривалість. Для того, аби учасникам нічого і ніхто не заважав, декілька центральних вулиць були тимчасово перекриті. На території забігів стояли поліцейські та карети швидкої допомоги.

Маршрут забігів починався від перехрестя вулиці Паркової та йшов по проспекту Волі до перехресть проспекту Волі та вулиці Задворецької, вулиці Клима Савури, вулиці Івана Огієнка, вулиці Шопена й закінчувався знову на проспекті Волі.





Окрім бігунів змагалися ще й «лижероллери» та велосипедисти.

Для тих, хто прийшов по вболівати за спортсменів теж були своєрідні розваги. Поки дітлахи бавилися з Фіксиками і танцювали, дорослі могли присісти в затінку, посмакувати випічкою, молочними коктейлями та прохолодними напоями.

На території стояла святкова фотозона, біля якої усі бажаючі робили фото на згадку.






Не забули організатори і про наймолодших любителів спорту. Діти теж могли позмагатися на дистанціях 100, 500 та 1000 метрів.

За результатами забігів кращими на 5-кілометровій відстані серед жінок стали Мар’яна Сорочук, Ганна Онищенко, Ірина Лисюк, Анастасія Сидоренко та Анастасія Лєбідь.

Серед чоловіків найвдаліше пробігли п’ять кілометрів Сергій Ковирнов, Віталій Гаврилюк, Микола Чубарик, Сергій Юцишин та Леонід Шелест.

На 10-кілометровій дистанції серед жінок першими прибігли Марина Соболевська, Катерина Макарук, Катерина Ласкаржевська, Оксана Хілуха, Ірина Бегаль. Серед чоловіків першими фінішували Ігор Пилипів, Микола Гейне, Дмитро Демчук, Павло Недільський та В’ячеслав Мойсеєнко.

Переможцями найдовшого забігу серед жінок стали Оксана Оксенюк, Юлія Тарасова, Ірина Масник, Валентина Мирончук та Наталія Якимович. Першими серед чоловіків стали Юрій Русюк, Сергій Марчук, Олег Якимчук, Григорій Хомич та Андрій Борис.

Бігуни, які зайняли перші три призові місця отримали грошову винагороду – 4 тисячі, 3 тисячі та 2 тисячі гривень.






































***
Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Таблоїд Волині» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу пишіть на редакційну електронну адресу [email protected].

0
Знайшли помилку? Виділіть частину тексту і натисніть CTRL + Enter