Шопінг: велосипеди для тіла та душі

25 Червня 2015
Велосипед винайшли 120 років тому і зараз цей вид транспорту набуває все більшої популярності. У таких країнах як Данія, Нідерланди та Іспанія велосипеди вважаються основним засобом пересування. Більше того, тамтешня міська влада різними методами сприяє розвитку велоруху.

Лучани активно переймають європейський досвід та масово пересідають на екологічно чистий вид транспорту. Більше того, велосипеди для прогресивної молоді останні роки стали своєрідним трендом.

Де в Луцьку придбати цей вид транспорту, скільки він коштує та як правильно його обирати, вирішив дослідити «Таблоїд Волині».


Продавці зізнаються, що велосипедів є дуже багато і всі вони різні. Коли покупець приходить за велосипедом, то часто доводиться пояснювати все з нуля, розповідати що й до чого. Вибір такого транспорту – справа нелегка - все залежить далеко не тільки від кольору й форми, а від зросту, кілометражу велопробіжок, місцевості та інших факторів. Ціни на велосипеди приблизно однакові. Проте, якщо суму за яку можна купити найдешевший велосипед назвати легко, то з найдорожчим можуть виникнути проблеми, такого поняття, як виявилось, не існує.


Магазин «Велозона» розміщений по вулиці Московській, 56 та Сенаторки Левчанівської, 13. Тут кожен велосипед має номер рами та гарантію ( як від виробника, так і від механіка). Є велосипеди з гарантією на 6 місяців, є на рік, а є навіть з пожиттєвою (мова йде лише про рами). Ціна на дорослий велосипед в середньому – від 9 000 гривень. Ціна в першу чергу залежить від його обладнання та кожної запчастинки.


В магазині є велосипеди для початківців, середнього рівня (для тих, хто займається велотуризмом) та професійні (для тих хто бере участь в змаганнях, різноманітних гонках). Ще велосипеди поділяються на дорожні, гірські та комфортні.

Комфортні велосипеди призначені для спокійної їзди. Якщо ви вирішили просто спостерігати навколишні красоти міста, то така модель саме для вас. На такому велосипеді дуже зручне та велике сідло, під час їзди спина перебуває в розслабленому стані. Такі велосипеди радять літнім людям, адже вони уникають навантаження на спину.


Міські велосипеди або дорожні (як пожартувала продавець - «колишня «Україна») призначені для велотуризму та їзди міськими просторами.

Всім відомі «горніки» тут є з жорсткими рамами, амортизуючою вилкою та із заднім амортизатором. Пружинні амортизатори – дешевші; повітряні та масляні амортизатори – дорожчі, вони для зручності їзди підкачуються під вагу велосипедиста.

В магазині присутні моделі із різними розмірами колес, адже велосипед можна підігнати під ріст людини. Гірські велосипеди на сьогоднішній день мають три розміри колеса, діаметром у 26 см, 27.5 см та 29 см. Великі колеса дуже добре тримають швидкість, проте низьким людям їх дуже важко розігнати. Жінкам радять велосипеди з малими колесами, адже представницям прекрасної половини найважливішим критерієм є комфорт. Ще малими колесами легше маневрувати.


Спортивні , шосейні велосипеди, які розраховані для гонок, виділяються серед інших тим, що мають дуже вузькі колеса.

«Велозона» представляє бренди України, Китаю, Америки, Німеччини та інших європейських країн. Не є проблемою замовити будь-який велосипед , який сподобається клієнту.

Дитячі велосипеди тут теж різні. Є комфортні, а є справжні спортивні, з передачами, - вони виглядають, як повноцінний дорослий велосипед, але в мініатюрі. В магазині представлені моделі високої якості, вони майже не зношуються. Навіть така незначна деталь, як додаткові коліщатка мають поперекову дужку, яка не дозволяє їм вигинатись. Коли дитина вчиться кататись на велосипеді, найважчим етапом для неї є крутіння педалей, адже таке навантаження є занадто сильним та незвичним для дитячих ніг, тому педалі в таких велосипедах сконструйовані так, щоб дітям було легко їх крутити. Ціни на такі велосипеди – від 3000 гривень. В магазині є ще й підліткові моделі, для дітей від 9 років.


Тут є хороший вибір велообладнання: переднє й заднє світло, велокомп’ютери, кошики, насоси, замки, велоодяг та інше.

Магазин «Веломакс», що по вулиці Електроапаратній, 3, має хороший вибір гірських, дорожніх, комфортних та дитячих велосипедів. Присутні моделі із 26, 27,5, 28 та 29 розмірами колеса. В магазині легко можна підібрати велосипед людині із різним зростом. Тут моделі із сталевою та алюмінієвою рамами. Як правило, сталеві рами мають дешевше обладнання, тому й ціна нижча – від 3500 гривень і далі.


Велосипеди із алюмінієвою рамою легші в середньому на 2 кілограми, такі моделі мають кращий накат, відповідно й ціна сягає суми 6500 гривень і більше. В магазині присутній хороший вибір дитячих велосипедів від 2-х років, є навіть велокати. Ціна – від 1000 гривень. Представлений широкий вибір обладнання, аксесуарів та запчастин.


Магазин «Сіті байк» розміщений по вулиці Архітектора Метельницького, 4. Тут пропонують не лише велосипеди, а й ремонт, прокат та аксесуари. Крім нових моделей, присутні й б/у, підвозять їх якщо не щодня, то раз на тиждень. Новий велосипед тут можна купити за 5000 гривень, середня ціна – 10 000 гривень. Є кілька дитячих моделей, які можна придбати за 3000 гривень.


«Анамандрія» , що по проспекті Перемоги, 20, має хороший вибір велосипедів для прокату. Ціна на добу становить 60 гривень, на півдня – 30 гривень. Тут є як нові велосипеди, так і б/у. Моделі – різні: гірські, дорожні, комфортні. Є хороший вибір дитячих велосипедів. Не новий тут можна придбати за скромну суму від 400 гривень. Середня ціна на новий дорослий велосипед – 6500, б/у в хорошому стані вартує 2000-2500 гривень. Так би мовити гордістю магазину є електричний велосипед, який вас може сам підвезти під гірку, варто лише натиснути на кнопку. Проте зараз він у напівробочому стані, тому вартує 5500, продавець зауважив, що якщо велосипед вдасться відремонтувати, то його ціна сягне 10 000 гривень.


Автор: Катерина УСТИМЧУК
0
Знайшли помилку? Виділіть частину тексту і натисніть CTRL + Enter