Що чекає на Віталія Миколенка в ліверпульському футбольному клубі

03 Лютого 2022

З моменту переходу Віталія Миколенка з київського «Динамо» в англійський «Евертон» пройшов лише місяць, але за цей час у ліверпульському клубі багато що встигло змінитись. Головний тренер Рафаель Бенітес втратив свою посаду після трьох поспіль поразок в англійській Прем'єр-лізі, команду поповнили кілька потужних гравців і, зрештою, «Евертон» отримав нового менеджера без приставки «в.о.» — Френка Лемпарда.

Сьогодні ліверпульський клуб опинився в незавидному становищі — від зони вильоту команду відокремлюють чотири очки, Лемпарду та компанії доведеться виправляти цю ситуацію. Подивимося, що чекає команду Віталія Миколенка в заключній частині англійського сезону і розповімо, які прогнози на підсумки виступу «Евертона» навесні 2022 року дають букмекери. Ми орієнтуємося на коефіцієнти легальних букмекерів та на топ букмекерських контор від спеціалізованого сайту Legalbet.

Перехід в «Евертон»

Український захисник підписав контракт з англійським клубом у перший день нового року. Угода розрахована до кінця сезону-2025/26. За словами 22-річного футболіста, виступи в англійській Прем'єр-лізі були його давньою мрією. Як раніше повідомляли у ЗМІ, трансфер Віталія Миколенка коштував «Евертону» 21-23 мільйони євро.

Перші матчі за новий клуб

У січні Миколенко двічі виходив на поле у формі «Евертона». Дебютував 8 січня у матчі англійського Кубка проти «Халл Сіті». Ліверпульці насилу здолали суперника з іншого дивізіону (3:2 у додатковий час). Віталій провів на полі всі 120 хвилин та отримав жовту картку. Через тиждень, 15 січня, Миколенко вперше зіграв у АПЛ, «Евертон» програв одному з аутсайдерів, «Норвічу» (1:2). Українець знову зіграв від стартового до фінального свистка, але результативними діями не відзначився.

Після цієї гри головного тренера «Евертона» Рафаеля Бенітеса було відправлено у відставку.

Майбутнє «Евертона»

Цього сезону ліверпульці вирішують скромне завдання — збереження прописки у Прем'єр-лізі. Простих матчів до кінця чемпіонату не передбачається. Особливо важкими виглядають матчі проти «Манчестер Сіті» 26 лютого, «Манчестер Юнайтед» 9 квітня, «Ліверпуля» 23 квітня та «Челсі» 30 квітня. Новому тренеру Френку Лемпарду доведеться постаратися.

Прогнози букмекерів

Сьогодні експерти поставили «Евертон» на п'яте місце у списку претендентів на прямий виліт до Чемпіоншипу. Згідно з коефіцієнтами легальних букмекерських контор, ймовірність зниження у класі для команди Віталія Миколенка трохи більша ніж 18%.

1
Знайшли помилку? Виділіть частину тексту і натисніть CTRL + Enter