Пояси, медалі та подарунки: юних борців з Луцька відправили підкорювати світ. ФОТО

06 Листопада 2019

Декому з них немає навіть 15, але їх шиї гнуться під вагою численних медалей, а руки впевнено тримають пояс переможця. Кожен з них неодноразово підіймався на п’єдестал, але в розмові дуже скромно і невпевнено розповідає про свої успіхи. Незабаром переможці козацьких двобоїв – вихованці спортивної школи «PRIDE» відправляться за кордон на чемпіонати Європи та світу у складі збірної України. Зараз вони стоять на гумовому коврику поруч зі своїм тренером, та чекають нагород.

Керівник спорт школи Олександр Кулаков влаштував для своїх переможних вихованців атмосферне свято. Шістьох хлопців та одну дівчину вітали на очах у молодших вихованців закладу.

До сусідньої Польщі на чемпіонат Європи їдуть Андрій Протасюк, Захар Філонюк, Артур Фидрик та Владислав Іовенко. Поліна Ковирнова, Ілля Сломінський та Дмитро Петрушко пройшли відбір на чемпіонат світу.

Спортсменів по черзі кликали до аудиторії. Олександр Кулаков зачитував їхні здобутки, а малеча на лавах глядачів заворожено аплодувала. Таким чином, переконані наставники, можна мотивувати наступне покоління переможців повірити в себе. Дехто з юних переможців навіть отримав подарунки від представників бізнесу – спортивні форми для виступів за кордоном.

Здобутки спортсменів важко перерахувати. Але кожен із них підкріплений наполегливою працею та відточеною майстерністю.

«Пояс я отримав за перемогу у турнірі. Я відбився у перший день змагань, і мене відібрали у фінал, щоб я побився у «Стоп-Кадрі». Для перемоги потрібно наполегливо тренуватися, слухати настанови тренерів і вірити в себе», – переконаний Ілля Сломінський.

Дмитро Петрушко розповідає, що під час бою у нього все відключається. Він чує тільки настанови тренерів, які невпинно стежать за боротьбою.

Андрій Протасюк – один з найстарших вихованців закладу. Він переміг у міжнародному турнірі, де мав індивідуальний бій.

«У мене був рейтинговий поєдинок. Я мав суперника, і бився один бій. Для того, щоб перемогти, потрібно було посилено тренуватися. Я мав тренування два рази на день сім днів на тиждень. Практично не було часу на відпочинок. Перемогла наша тактика бою.

Супротивник брав реванш наді мною, і я практично вже знав, що він буде робити. У нас вже був план на бій, і я його дотримувався. Слухав настанови тренерів, які мені в кутку підказували. І врешті, в третьому раунді удушливим прийомом «Трикутник» виграв від свого опонента», – розповідає спортсмен.

Дехто з переможців невдовзі після нагородження поїхав на наступні змагання, а хтось відправиться за кордон ще до кінця року.








***
Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Таблоїд Волині» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу пишіть на редакційну електронну адресу [email protected].

2
Знайшли помилку? Виділіть частину тексту і натисніть CTRL + Enter