На турнірі в Луцьку із сотні гімнасток обрали найкращих

21 Березня 2016
Протягом двох днів, 19-20 березня, у луцькій школі № 9 зібралися юні гімнастки з різних куточків України, аби продемонструвати свої вміння перед досвідченими суддями змагань.

Організаторка першості та керівник спортивного клубу «Спорт-Естет» Анна Войнаровська розповіла, що у другий день змагань власну майстерність доводили діти віком від 6 до 12 років у найсильніших категорія художньої гімнастики.

«Сьогодні приїхали до нас набагато сильніші дітки, порівняно з першим днем змагань. Але потрібно розуміти, що вчора були зовсім маленькі учасниці, які навчаються близько року. Загальний рівень підготовки дітей дуже хороший», – зауважила Анна Войнаровська. За призові місця змагалися 11 команд зі Львова, Хмельницького, Нетішина, Здолбунова, Рівного та Луцька.






Традиційно суддями стали представники тих команд, які брали участь у першості. На думку Анни Войнаровської, це забезпечує справедливу оцінку та дає змогу об’єктивно визначити рівень підготовки кожної учасниці. До слова, вимоги у журю доволі високі, а кожна хоч найменша помилка гімнастки дорівнює втраченому балу. «Оцінюється все, навіть вираз обличчя. За це, на жаль, також знімають бали. Діти не завжди чують тренера, що не варто хвилюватися та плакати на килимі. Однак більшість сьогодні гарно виступила, обійшлося без зайвих розчарувань», – переконана Анна Войнаровська.





Змаганнями залишилися задоволені й самі маленькі спортсменки. Вихованка спортивного клубу «Спорт-Естет» Анна Тєрєхова розповіла, що гімнастикою займається з трьох років. Дівчинка зізналася, що їй подобається цей вид спорту, а найбільше – її тренери з художньої гімнастики. «Коли я йду на змагання, то завжди мрію про перші місця», – розповіла юна спортсмен

9-річна Вікторія Носаченко зі Львова виборола аж чотири медалі на цих змаганнях. Гімнастка щаслива, що їй вдалося завоювати нагороди та запевнила, що не пропускає жодних змагань у Луцьку. «Мені подобається гімнастика. Я раніше ходила на танці, але мені там не сподобалося. Бо коли на тебе сваряться, то все виходить погано. В гімнастиці навпаки – коли насварили, то краще все робиш, є результат», – переконана Вікторія Носаченко.







Ще одна вихованка спортивного клубу «Спорт-Естет» Соломія Шевченко поділилася своїми враженнями від змагань та розповіла, що разом із іншими дівчатами постійно бере участь у першостях з художньої гімнастики. «Нещодавно ми навіть їздили за кордон, в Будапешт. А так постійно на змаганнях в Ужгороді, Києві, Львові, – розповіла дівчинка та додала: – Я вважаю, що у гімнастиці найголовніше – терпіння. Ось з нами займалася дівчинка, дуже сильна була, скрізь займала перші місця. Але їй надоїло і вона все покинула, не вистачило терпіння».

До слова, переможці першості отримали кубки та медалі, а також цінні подарунки, які допоміг придбати партнер заходу будівельна компанія «Інвестор», яка активно підтримує розвиток спорту у місті. Нагадаємо, що у перший день змагань з художньої гімнастики у Луцьку виступили близько ста спортсменок.
























0
Знайшли помилку? Виділіть частину тексту і натисніть CTRL + Enter