На рингу у Луцьку зійшлись польські та українські боксери

21 Березня 2016
Текст: Ірина САСОВСЬКА
Фото: Роман ДОМБРОВСЬКИЙ


Міжнародна боксерська матчева зустріч збірних команд боксерського клубу «Печера лева» («Jaskinia lwa») Нижньосілезьського окружного боксерського союзу з Польщі та вихованців Луцької ДЮСШ № 2 відбулась у Луцьку 20 березня. Десять запеклих поєдинків розігрались на рингу у ТЦ «ПортCity». Турнір присвятили пам’яті відомого лучанина, першого майстра спорту з боксу на Волині – Володимира Каменєва.

Повболівати за своїх прийшло близько п’яти тисяч волинян. Неабияку підтримку мали й гості з Польщі. Представники головного спонсора дійства, підприємства «Кромберг енд Шуберт», також не приховували емоцій. «У мене два рідних доми – у Вроцлаві в Польщі, та тут, у Луцьку», – зазначив технічний директор заводу «Kromberg & Schubert» Славомір Качмарек. «Тому радують успіхи, як української, так і польської команд. Але серце б’ється сильніше все-таки за поляків», – зізнався він. Натомість фінансовий директор підприємства Олександр Шаварський з трибуни вболівальників підтримував лучан.

[caption]
Нагороди чекають на переможців[/caption]
[caption]
Генеральний спонсор турніру – «Kromberg & Schubert»[/caption]
[caption]
Технічний директор «Kromberg & Schubert» Славомір Качмарек та суддя міжнародної категорії Франчишек Ящишин[/caption]
[caption]
Фінансовий директор «Kromberg & Schubert» Олександр Шаварський[/caption]
[caption]
Суддівська колегія[/caption]
[caption]
Команди готуються до урочистого виходу на ринг[/caption]
[caption]
Глядачі спостерігали за поєдинками з третього поверху[/caption]
[caption]
Серед глядачів «Таблоїд» впізнав луцьких рестораторів Романа Хорзова та Андрія Котищука[/caption]

Турнір відкрили почесні гості та члени оргкомітету: заступник міського голови Андрій Киця, заступника начальника відділу з питань фізичної культури та спорту Волинської ОДА Ігор Дмитришин, віце-президент Нижньосілезьського окружного боксерського союзу, суддя міжнародної категорії Франчишек Ящишин, президент боксерського клубу «Печера лева» («Jaskinia lwa») Сильвестр Гойда, директор КП «ДЮСШ № 2» Валерій Панчук.

Цікаво, що боксери спортивних формувань зустрічаються на рингу вже не вперше. Як розповів директор КП «ДЮСШ № 2» Валерій Панчук, вихованці школи вже змагалися з представниками боксерського клубу «Jaskinia lwa» навесні минулого року у Польщі. Тоді у Жешуві наша команда перемогла з рахунком 7:2. Поляки захотіли матчу реваншу, однак для української сторони така зустріч стала дещо складною у фінансовому плані.

«Перед прийомом гостей, що є дуже затратно зараз, я поспілкувався з керівництвом заводу «Kromberg & Schubert» та попросив допомоги. Отримавши позитивний результат, ми взялися організовувати зустріч. І ось сьогодні ми на достойному рівні приймаємо наших польських друзів. Вони зізнаються, що дуже задоволені, адже українська сторона повністю покрила витрати, пов’язані з перебуванням спортсменів у Луцьку», – розповідає Валерій Панчук.

Він тішиться, що луцькі спортсмени мають можливість презентувати себе на міжнародній арені, й велика заслуга в цьому генерального спонсора – заводу «Kromberg & Schubert». І хоч директор ДЮСШ № 2 стверджує, що головне – обмін досвідом та спілкування між спортсменами, гордості за луцьку команду не приховував. «Я гордий за нашу команду. Хлопці багато готувались і перемога заслужена», – каже Валерій Панчук.

Перевага луцьких боксерів й справді була беззаперечною. За підсумками десяти поєдинків, вони здобули перемогу з рахунком 7:4. Поєдинок у ваговій категорії до 69 кілограм між Робертом Грудецкі та Олександром Кісерчуком завершився нічиєю. Достроковими перемогами закінчили свої бої луцькі боксери Дмитро Ульянов (вагова категорія 60 кг) , Яків Левчик (в/к 69 кг) та Іван Швайко (в/к +91 кг). Також переможцями з рингу вийшли лучани Василь Чорний (в/к 46 кг), Андрій Огороднік (в/к 56 кг), Вадим Пінчук (в/к 81 кг). Серед поляків перемога дісталась Лукашу Нємчику (в/к 64 кг), Камілу Беднареку (в/к 81 кг) та Ярославу Іванову (в/к 60 кг), який, до речі, є переселенцем з Криму, навчається у Польщі й вже має польське громадянство.

[caption]
Волинський Майкл Баффер – ведучий Дмитро Репюк[/caption]
[caption]
Гостей зустрічали хлібом-сіллю[/caption]
[caption]
Українські боксери[/caption]
[caption]
Заступник Луцького міського голови Андрій Киця[/caption]
[caption]
Заступник начальника відділу з питань фізичної культури та спорту Волинської ОДА Ігор Дмитришин[/caption]
[caption]
Директор КП «ДЮСШ № 2» Валерій Панчук виголошує промову[/caption]
[caption]
Спочатку прозвучав гімн Республіки Польща...[/caption]
[caption]
...потім – український[/caption]
[caption]
Також публіку розважали юні гімнастки[/caption]
[caption]
Перший поєдинок[/caption]
[caption]
Переможцем вийшов лучанин Василь Чорний[/caption]
[caption]
Удар у відповідь[/caption]
[caption]
Суцільна увага[/caption]

Під час урочистого закриття змагань заступник Луцького міського голови Андрій Киця та технічний директор ТОВ «Кромберг енд Шуберт Україна» Славомір Качмарек вручили командам кубки, дипломи та медалі. Оргкомітет також визначив кращих боксерів матчевої зустрічі: Ярослав Іванов з Польщі та Вадим Пінчук з України. Їм також дістались сяючі кубки.

Технічний директор «Kromberg & Schubert» Славомір Качмарек зазначає, що дружба між Польщею та Україною є не тільки на підприємстві, але й на рингу. Він відзначив також важливість участі бізнесу у спортивному вихованні дітей.

«Сьогодні ми маємо дружній поєдинок без будь-яких перешкод, тільки зі спортивним суперництвом та приємними емоціями, – каже Славомір Качмерек. – Підтримка бізнесом спорту – це нормальна практика у Європейському Союзі, а Україна хоче у Європейський Союз, тому треба дотримуватись стандартів і відповідати їм. Дуже важливим є й наступний поєдинок між польськими та українськими спортсменами, що відбудеться у Польщі. Ми також будемо підтримувати його й робити усе необхідне, щоб популяризувати Волинь за кордоном. Окрім того, маємо у планах влаштувати турнір між німцями та українцями».

Фінансовий директор підприємства Олександр Шаварський зізнався, що серед багатьох видів спорту бокс для нього – у списку найцікавіших, тож керівник особливо тішився перемозі луцької команди. «Атмосфера змагань фантастична, багато людей прийшло подивитись на якісне спортивне видовище. Особливо тішить те, що українська команда виглядає достойно», – каже Олександр Шаварський.

Підприємство «Kromberg & Schubert» є постійним фінансовим спонсором КП «ДЮСШ № 2». За його підтримки у Луцьку вже відбулось чимало спортивних заходів. Керівники обіцяють, що на досягнутому не зупинятимуться й вболівальникам слід очікувати нових спортивних подій.

[caption]
Валерій Панчук вручає подяки Олександру Шаварському та Славоміру Качмареку[/caption]
[caption]
Щирі емоції[/caption]
0
Знайшли помилку? Виділіть частину тексту і натисніть CTRL + Enter