Луцька журналістка здобула пояс з таеквон-до. ФОТО

26 Березня 2019

Днями регіональна представниця Інституту масової інформації у Волинській області Мая Голуб успішно здала екзамен на черговий пояс з таеквон-до.

Як це було, вона розповіла «Таблоїду Волині».

«24 березня я здала екзамен на жовтий пояс з таеквон-до. Цей пояс означає «зерно». Тобто, що зароджується знання про таеквон-до.

До цього часу в мене був білий пояс, що символізує «чистий лист паперу». Тобто, те, що людина прийшла вчитися і до цього не мала знань в цій сфері. Загалом у таеквон-до є шість поясів: білий, жовтий, зелений (символ росту), блакитний (символ неба), червоний (небезпека) та чорний (найсильніший колір). У таеквон-до чорний пояс означає, що техніка спортсмена досягла досконалості. Також вважають, що володар чорного поясу не боїться темних сил.

Я почала займатися таеквон-до у вересні 2018 року. Тоді я вирішила займатися цим видом спорту. Просто ходити у спортзал мені на той час видавалось нудним. У листопаді довелось пропустити заняття через поїздку в США.

На екзамені треба було показати техніку ударів, два тулі (бій з невидимим суперником), віджимання, сідати на шпагати, тримати прес дві хвилини, були спаринги.

У цьому виді спорту дуже важлива правильна техніка. Має бути правильне дихання. Якщо дихає спортсмен правильно, то удар буде сильніший.

Тренуюсь два рази на тиждень по півтори години. Спорт ще й дисциплінує, бо намагаюся все зробити заплановане до занять. Завдяки заняттям я стала сильніша, завжди краще самопочуття після тренувань.

Мені ще є багато над чим працювати, бо це лише початок. Знаю, в чому є недоліки, над чим треба працювати. Я вирішила жити принципом, що реально все. Якщо чогось дуже хочеш й працюєш над цим, то все реально. Мене тренує Олександр Кінах, який має чорний пояс з таеквон-до».

***
Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Таблоїд Волині» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу пишіть на редакційну електронну адресу [email protected].

2
Знайшли помилку? Виділіть частину тексту і натисніть CTRL + Enter