Лучанка – в трійці найспритніших велосипедисток світу

07 Вересня 2015
Луцька велосипедистка Яна Беломоїна здобула бронзову нагороду на чемпіонаті світу з маунтбайку (їзда на велосипеді бездоріжжям), який тривав із 1 по 6 вересня в спортивному містечку Валлнорд у князівстві Андорра – повідомляє Xsport.ua.

Спортсменка виступала в дисципліні крос-кантрі. Дистанцію із шести кіл гірською місцевістю лучанка здолала третьою, поступившись французькій спортсменці Полін Перранд Прево та велосипедистці з Росії Ірині Калентьєвій. Українка відстала від лідера заїзду на 1 хвилину 36 секунд.



Беломоїна виборола першу медаль для України на чемпіонатах світу з маунтбайку в елітній категорії. До того спортсменка брала участь у змаганнях в категорії U-23, де також регулярно здобувала призові місця.

Завдяки перемозі на чемпіонаті світу лучанка оформила путівку на літні Олімпійські ігри, які відбудуться 2016 року в бразильському Ріо-де-Жанейро.




Довідково: Маунтбайк – вид спорту, що залучає їзду на велосипеді бездоріжжям, зазвичай пересіченою місцевістю за допомогою або спеціального обладнаного гірського велосипеду або гібридного дорожнього велосипеду. Зазвичай гірські велосипеди поділяють загальні характеристики, призначенні забезпечити витривалість на поганій дорозі: широкі шорсткі шини, товсті трубки рами, амортизатори на передній вилці або на обох. В результаті гірський велосипед важить помітно більше дорожнього.

Зазвичай маунтбайк поділяють на чотири категорії: крос-кантрі, швидкісний спуск, фрірайд і тріал/їзда вулицями. Кожна категорія харакеризується певним типом самосвідомості спортсмена та типами велосипедів та додаткового обладнання.
0
Знайшли помилку? Виділіть частину тексту і натисніть CTRL + Enter