Лучанин став чемпіоном Росії з футболу

08 Липня 2020

Найтитулованіший футболіст України, уродженець Луцька, колишній гравець збірної України, який зараз обіймає посаду асистента тренера російського клубу «Зеніт», Анатолій Тимощук став чемпіоном Росії.

Про це написав сайт «Район.Спорт» з посиланням на «LB.ua».

У рамках 26-го туру російської Прем'єр-ліги санкт-петербурзький «Зеніт», у тренерському штабі якого працює Тимощук, обіграв на виїзді «Краснодар». Завдяки осічці московського «Локомотива» в поєдинку зі «Сочі» (0:0) за чотири тури до фінішу клуб Тимощука став недосяжним для суперників і підтвердив чемпіонський титул.

Чемпіонський титул зі «Зенітом» здобув ще один українець – Ярослав Ракицький.

Нагадаємо, Анатолій Тимощук – уродженець Луцька, вихованець дитячо-юнацької школи «Волині». Футболіст має звання почесного громадянина Луцька. У складі донецького «Шахтаря» – триразовий чемпіон України, триразовий володар кубка України та володар Суперкубка України. У складі санкт-петербурзького «Зеніта» – чемпіон Росії, володар Суперкубка Росії, володар Кубка та Суперкубка УЄФА. У складі мюнхенської «Баварії» – дворазовий чемпіон Німеччини, дворазовий володар кубка Німеччини та дворазовий володар Суперкубка Німеччини, переможець Ліги чемпіонів УЄФА, що робить його найтитулованішим українським футболістом.

Анатолій Тимощук – рекордсмен національної збірної України за кількістю проведених в її складі офіційних матчів – 144.

Нагадаємо, у 2018 році в Україні ухвалили закон, згідно з яким українським спортсменам заборонено брати участь у всіх змаганнях, які відбуваються на території Російської Федерації.

1
Знайшли помилку? Виділіть частину тексту і натисніть CTRL + Enter