Короткі спіднички і зваблива акробатика: в гостях у луцьких черлідерок

30 Квітня 2015
Чимало дівчат юного віку, переглядаючи американські фільми про школярів та студентів, мріяли спробувати себе в якості черлідерок. Помпони, короткі спіднички та стрункі силуети манять не лише дівчаток, а й представників сильнішої половини людства. Тепер мрії можуть здйснитись, адже минулого літа у Луцьку зародилась своя група підтримки «Diamond Stars».

[caption]
Тренування луцької групи пдітримки «Diamond Stars»[/caption]
Дівчата та хлопці підтримують луцьку команду з американського футболу «Lutsk Bisons» і БК «ВолиньБаскет». Перші показові виступи «Diamond Stars» розпочались не так давно, під час ігор наших «Lutsk Bisons». Далі команду запросили баскетболісти. Група підтримки виступає посезонно. Американський футбол його нещодавно завершив, а от баскетбол лише розпочав.


«Капітан луцької команди із американського футболу та просто хороший друг колективу Дмитро Шелест часто розповідав про «Lutsk Bisons» і ми вирішили, що це буде дуже круто створити свою групу підтримки. У спортсменів було багато прихильниць, саме вони й увійшли до основного складу. Він перший клич дав саме їм, тобто перші виступи колективу були від щирих фанаток футболістів, а вже пізніше «підтягнулись» інші дівчата», - розповідає один із хореографів «Diamond Stars» Аня Рекретюк.

[caption]
Тренування луцької групи пдітримки «Diamond Stars»[/caption]
Діяльність колективу розпочиналось із 20 людей, дуже не вистачало хлопців. Рекретюк зізнається, що в танцювальних колективах завжди є проблема із чоловіками. Проте дівчата знайшли вихід із ситуації, їм допомагали самі футболісти. Тобто спортсмени бігали на полі, потім виступали, допомагали із силовими підтримками і знову бігали на полі.

[caption]
Тренування луцької групи пдітримки «Diamond Stars»[/caption]
Зараз у колективі 9 людей, склад постійно оновлюється, адже багато хто, завершивши школу покидає «Diamond Stars». Тепер у колективі виступають і хореографи-постановники і безпосередньо учасники. Танцювальною частиною займається Аня Рекретюк, а силовою – хореограф Сергій Бичок.

[caption]
Тренування луцької групи пдітримки «Diamond Stars»[/caption]
«Diamond Stars» використовують під час виступів усі черлідерські атрибути: помпони, прапори, короткі спіднички та різноманітні трюки. Музику колектив обирає драйвову. Замість милого звучання «рожевих» пісень Брітні Спірс можна почути розривні композиції типу «We will rock you» та «It's my life». Саме така музика надихає членів команди на постановку номерів.

«Звичайно, колектив часто критикують, то, мовляв, шпагата не було, чи стрибка з переворотом. Хтось стверджує, що «Diamond Stars» нічого не вміють, бо ніхто не зробив сальто. Люди не розуміють, що якщо ми вміємо робити якийсь трюк, то він не обов’язково повинен бути у цьому номері», - зауважила Аня.

[caption]
Тренування луцької групи пдітримки «Diamond Stars»[/caption]
Загалом колектив отримує і багато схвальних відгуків за свою унікальність та нетиповість. «Diamond Stars» лише розвиваються та вдосконалюють свою майстерність, головне – не стояти на місці. Поспостерігати, як виступає група підтримки можна на футбольних матчах «Lutsk Bisons» та баскетбольних іграх «ВолиньБаскет».



Автор: Катерина УСТИМЧУК
Фото, відео: Дмитро КУХАРУК
0
Знайшли помилку? Виділіть частину тексту і натисніть CTRL + Enter