Хто з волинських спортсменів їде на чемпіонат світу в Іспанії

09 Жовтня 2015
П’ятеро спортсменів, котрі представляли Волинську область на всеукраїнських змаганнях з кікбоксингу, кваліфікувалися на участь у чемпіонаті світу. Подія відбуватиметься з першого по восьме листопада в мандариновій Іспанії, місті Бенідорм.

Україну і зокрема Волинський регіон на світовому рівні представлятимуть в юніорській категорії спортсменки-красуні Софія Аврамук (перше місце у ваговій категорії 48 кілограмів), Софія Неділько (52 кілограми, перше місце) та більш досвідчені бійці Володимир Мельниченко (60 кілограмів, друге місце), Анастасія Коновальчук (50 кілограмів, перше місце) й Андрій Подвальний (71 кілограмів, друге місце).

ЧИТАТИ ТАКОЖ: ЛУЦЬКІ КІКБОКСЕРКИ ІЗ ЗОВНІШНОСТЯМИ ФОТОМОДЕЛЕЙ

Можливість позмагатися з найсильнішими спортсменами світу наші кікбоксери вибороли на змаганнях у місті Павлоград Дніпропетровської області. З першого по четверте жовтня там відбувся Кубок України з кікбоксингу серед дорослих та чемпіонат України серед юніорів. Загалом, чемпіонат та Кубок зібрали на двох близько 350-ти юних та дорослих спортсменів з усіх куточків України, окрім Донецької, Луганської областей та Автономної Республіки Крим.

У змаганнях взяли участь дев’ятеро спортсменів з Луцька, які всі без виключення здобули золоті та срібні нагороди у своїх категоріях. Проте на чемпіонат світу зуміли кваліфікуватися лише п’ятірка кікбоксерів, які брали участь в більш жорстких розділах єдиноборств під назвою фул-контакт (повний контакт – авт.) і лоу-кік (з англійської дослівно «низький удар» – авт.), де дозволяються удари в повну силу включно з нокаутами.

За словами щасливого власника «квитка» на чемпіонат світу з кікбоксингу Андрія Подвального, на змаганнях у Павлограді зібралися потужні бійці, кожен з яких заслуговує на високі результати: «Рівень спортсменів високий. На чемпіонат приїжджають кікбоксери, які здобули перші місця на обласних змаганнях, кваліфіковані спортсмени рівня кандидатів у майстри спорту, першого розряду».

Задоволений луцький кікбоксер і організацією змагань, адже спортсменам мали змогу проживати в місцевому готелі й харчуватися за рахунок організаторів. Хлопець вдячний усім, хто сприяє участі кікбоксерів з Волині на різноманітних змаганнях: «Хочу подякувати за підтримку Волинському спорткомітету, Федерації боксу й кікбоксингу, а також перевізникам «Луцьк Експрес» та комплексу «Adrenalin City».
[caption]
Волинь на змаганнях в Павлограді в юніорській та дорослій категорії представляло дев’ять спортсменів. Усі стали призерами змагань[/caption]
[caption]
Софія Аврамук здобула перше місце у ваговій категорії 48 кілограмів[/caption]

Андрій Подвальний розповів, що досить спокійно відноситься до такого роду змагань і цього разу теж не нервував: «У мене це вже як робота. Я вже кілька разів підтверджував звання чемпіона України». Хлопець висловив розчарування через те, що не зміг взяти участі в фінальному поєдинку через технічні причини.

Ще одна волинянка-майбутня учасниця чемпіонату світу в Іспанії – Анастасія Коновальчук отримала масу позитивних емоцій від здобутої перемоги на Кубку України з кікбоксингу серед дорослих. «Враження від змагань дуже класні. Це не лише участь в поєдинках, це також команда, яка їде з тобою. Три-п’ять днів ви проводите разом, як одна сім’я: ти пізнаєш людей по-новому, знаходиш товаришів, – розповідає спортсменка. – Спортивна атмосфера на змаганнях – теж дуже класна. Я цим живу: це адреналін, це радість, перемоги й поразки. Таких п’ять днів вражень заміняють, напевно, місяць звичайного життя».

Хоча дівчині лише 21 рік, вона встигла уже взяти участь у минулому чемпіонаті світу з кікбоксингу в італійському місті Маріна-ді-Карара. Анастасія згадує, наскільки їй, 19-ти річній «зеленій» дівчині, важко було ставати до бою зі старшими на десятки років спортсменками: «Складно, коли тобі попадаються суперники, які старші від тебе на десятки років. А це ж все досвід. В суперників за плечима численні роки практики і не один десяток проведених боїв, а я новачок. Тим паче, почала займатися кікбоксингом з 17-ти років». До речі, на чемпіонаті в Італії дівчина здобула срібну нагороду.

За словами Анастасії Коновальчук, подібні змагання завжди викликають у неї хвилювання. «Кожен раз приїжджаєш – і кожен раз, як перший. До цього звикнути не можна. Все одно переживаєш, – вважає спортсменка. – Кожен раз залежить від того, як ти себе психологічно й морально почуваєш, як ти налаштований. Завжди кажу, що спорт – це лотерея. Тут вже як пощастить».
[caption]
Софія Аврамук, Вікторія Собуцька, Софія Неділько – красуні, які зможуть за себе постояти[/caption]
0
Знайшли помилку? Виділіть частину тексту і натисніть CTRL + Enter