ФК «Волинь»: ще один сезон

12 Серпня 2016
Текст: Ірина Тверда

Футблольний клуб «Волинь» залишився в українській Прем'єр-лізі і розпочав нову боротьбу за чемпіонство країни у сезоні 2016/2017.

Ще з півроку тому чи не в кожного лучанина на слуху була інформація про припинення існування ФК «Волинь». Натомість планували створити футбольний клуб «Луцьк», що мав грати у Другій лізі. Причиною таких змін стали борги перед футболістами та працівниками клубу, які керівництво не могло погасити. Відтак, було оголошено про початок процесу банкрутства луцької команди. Така інформація викликала бурхливі емоцій як серед професіоналів у сфері футболу, так і серед простих поціновувачів цього виду спорту.

Однак, в травні цього року ситуація змінилася - клуб знайшов спонсора, який зміг виплатити борги команді, що дозволило керівництву клубу брати участь в проходженні атестації на участь в Прем'єр-лізі. У зв’язку з виконанням усіх умов, Федерація футболу України дозволила ФК «Волинь» грати в найближчому сезоні УПЛ.

«Таблоїд Волині» вирішив поцікавитися, що думає про продовження «життя» ФК «Волинь» лідер фан-руху футбольної команди Тарас Третяк.



– Які перші думки і відчуття були, коли ви дізнались, що ФК «Волинь» припинить своє існування найближчим часом?

– Ми дізнались про це раніше, ніж інформація потрапила в ЗМІ. З кожним місяцем ставало відомо більше деталей. Всі переживали, хотіли, щоб клуб залишився, оскільки він має свою довгу історію з 1960 року. Багато хто жив цим футболом. А новостворений ФК «Луцьк» ми не збиралися підтримувати.

– Що втратило б наше місто через припинення функціонування команди «Волинь»?

– Футбол – найпопулярніший вид спорту, і ніякі інші види спорту не замінять його. Місто, яке не має своєї футбольної команди, в спортивному плані не розвивається. Люди, які цікавляться футболом і розуміють його, завжди асоціюють клуб із нашим містом. Це популяризує Луцьк також і для туристів.

– Сезон в УПЛ тільки розпочався. Які завдання поставлені в ультрасів на цей футбольний рік ?

– Головні завдання на сезон – це збільшити кількість людей на секторах, покращити якість перфоменсів, замінивши піротехніку більш візуальною підтримкою, зробити сектор яскравішим, додати прапорів та розтягів.



– Задля вирішення питання з ФК «Волинь» ФФУ порушили регламент з проведенням атестації. Головний тренер команди Віталій Кварцяний вважає, що «добрі наміри і гарні рішення не можна зараховувати як щось погане». Погоджуєшся з ним?

– В Україні склалася ситуація, де зникли знакові українські клуби, такі як «Кривбас», харківський «Металіст» чи «Металург» із Запоріжжя. Міг зникнути ще один відомий за межами України клуб, тому я вважаю, що в цьому випадку можна було зробити виключення у правилах. Мій футбольний клуб має право на життя.

– Багато досвідчених гравців покинули клуб з різних причин. Чи правильно я розумію, що більшість юних гравців у команді – це учасники нашої молодіжної команди ?

– Так, але молодь не надто бажає грати у «Волині». В них нема пріоритету в житті бути справжнім спортсменом, не пити і не курити, а робити все, щоб клуб прославлявся. Їх часто можна побачити в нічних клубах. Ми проводили з ними профілактичні бесіди.



– Чи підтримують місцеві жителі учасників ФК «Волинь» у домашніх матчах?

– За останні 3-4 роки помітив значний спад активності від людей. На стадіоні під час матчу може бути близько тисячі людей. Для такого міста як Луцьк - це дуже мало. Частину людей «забрало» телебачення. Наразі плануємо ряд заходів, щоб зацікавити людей приходити на стадіон, щоб матчі стали святом для них, а не просто прийти полузати насіння. Є домовленість розклеювати афіші ігор клубу в найближчих селах та містах. Раніше люди завжди масово приїжджали з Нововолинська, Ківерців, Рожищ, Володимир-Волинського, стадіон був заповнений на сім-вісім тисяч місць.

– Як вважаєш, на яке місце в рейтингу УПЛ можна розраховувати луцькій команді в кінці сезону, зважаючи на результати перших двох ігор?

– Думаю, місце 7-10 з усього 12-и позицій, якщо ніхто за голову не візьметься і не почне грати.

Нагадаємо, перші дві гри луцької команди 2016/17 сезону відбулися. В боротьбі з командою «Дніпро» волиняни зазнали нищівної поразки (5:0), а в домашньому матчі з командою «Олімпік» - нічия (2:2). Після останнього матчу головний тренер луцького клубу прокоментував події на футбольному полі: «У нас як зараз? Немає задньої лінії, немає півзахисту, немає воротаря, немає атаки. Немає можливості дозаявити нових» - пише Football-Ukraine.

Що ж, попереду в нашої команди не одна гра, тому бажаємо гравцям наснаги і сили у боротьбі!


0
Знайшли помилку? Виділіть частину тексту і натисніть CTRL + Enter